Nelu Crăciunescu, on the edge of glory!

Fie că vorbim de politică, showbiz sau fotbal, românului îi place să practice sportul numit ”scuipă și linge”. Am văzut acum 2-3 ani în politică, când PSD-ul antipedelist a acceptat propunerea lui Băse de a forma Guvernul Boc, vedem zilnic în showbiz cum personalitățile patriei se flegmează azi, iar mâine își dau limbi în zonele bucifere, iar în fotbal...
Păi în fotbal lucrurile nu sunt deloc diferite, ba dimpotrivă, lingăii din fenomen sunt mult mai aprigi, mai mulți și cu buzele mult mai reci.

Unul dintre miile de cazuri de limbism acut s-a petrecut azi la FRF, acolo unde nașu i-a pus-o în piept lui Crăciunescu. Nu vă gândiți la evenimentul care se petrece în fiecare noapte la Bamboo, ci la funcția de șef la CCA. Da, Sandu Mircea l-a numit pe Nelu Crăciunelu președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor.
Iată că după 6 ani de scandaluri, perioadă în care Crăciunescu l-a atacat zi de zi pe Mircea Sandu, făcându-l printre altele: hoț, comunist, rasist etc., acceptă acum să-i fie angajat.
Dar ce dracu să ne mai mire în această țară ? Chiar, mai e ceva care să ne mai atragă atenția, în afară de acest munte de oameni de căcat care se pupă, se ling și iar se pupă ?

Revenind la Ion Crăciunescu, pot spune că-l urmăresc aproape zilnic la emisiunea pe care o are la digisport alături de Andrei Vochin. Nu stau două ore cu ochii pe el, pentru că e mult prea plictisitor, însă 20-30 de minute mă uit, atunci când își dă cu opinia despre fazele controversate de arbitraj. Așa la o primă vedere, pentru publicul neinițiat, Crăciunescu pare un om obiectiv, care n-are parti-pris-uri, însă dacă analizezi per total criticile și laudele sale, observi multe elemente subiective. De exemplu, actualul șef CCA nu-i suportă pe Robert Dumitru, Hațegan, Kovacs, Radu Petrescu și Augustus Constantin. Pun pariu că pe o parte dintre aceste elemente nu le vom mai vedea în prim-plan.

Crăciunescu a mai fost în fruntea CCA și în trecut, în perioada alegerilor de la FRF, atunci când l-a susținut frenetic pe Gică Popescu, motiv pentru care a și fost înlăturat de Mircea Sandu. Din perioada primei sale domnii nu prea sunt lucruri pozitive de amintit, ba din contră, arbitrajul a fost unul mai mult decât ”amabil” cu echipa Dinamo, la care activa un pretin bun al lui nea Nelu, Gigi Nețoiu.
Acum, se speculează deja alte interese care l-ar fi mânat pe nea Ion să intre în arbitraj. N-o să zic ce interese, o să dau o informație banală: Între anii 1998 - 2002, Ion Crăciunescu a lucrat ca specialist în cadrul firmei International Sport Managemt a fraților Victor și Giovanni Becali.

În final trebuie să apelăm la matematică și să spunem că șansele ca, în viitorul indepărtat, șeful CCA să ajungă pe mâna DNA, și implicit la pușcărie, sunt de 66,6% ... priviți trecutul, cu 2/3 deja la mititica!

Take care nea Ioane! You are on the edge of glory!

Și acum, să cânte taraful: