Merită Dinamo să conducă Liga 1 ?

Am văzut ieri o serie de statistici la care Dinamo era lider detașat atât față de Steaua, cât și față de toate combatantele din Liga 1. În aceste statistici, prezentate de Andrei Vochin la emisiunea Fotbal Club (digisport) Dinamo conducea la toate capitolele: portari, apărare, mijloc, pase etc.
În ciuda tuturor calculelor, jocul lui Dinamo din meciurile în care trebuie să demonstrezi că ești cel mai bun a fost unul mediocru spre foarte slab.
Da, Dinamo a bătut cu 5-0 la Mediaș și Piatra Neamț, însă a făcut-o în condiții ciudate. La Mediaș s-au ”bazat” pe Colțescu, un arbitru care dă de pământ cu Gazu ori de câte ori are ocazia (vezi meciul Gaz Metan - FC Brașov, când a refuzat 4 penalty-uri gazdelor), iar la Piatra Neamț se câștigă ușor când e ”necesar”. Cred că cel mai bun meci l-au făcut la Ploiești, acolo unde au învins cu 5-1.

Revenind la meciurile cu adevărat importante, Dinamo s-a comportat foarte slab: au pierdut la Vaslui fără drept de apel, au făcut egal cu Rapid în 11 contra 10, au bătut la CFR deși feroviarii clujeni au fost de departe echipa care a jucat mai bine și au pierdut clar cu Steaua, în eternul derby.

Să nu uităm nici meciurile în care Dinamo s-a chinuit enorm să învingă echipe mult mai slab cotate, precum Voința, Mureș sau Mioveni

Oricum, forma și jocul alb-roșilor s-a văzut încă din startul sezonului, atunci când Vorskla Poltava a șters pe jos cu echipa lui Liviu Ciobotariu.

Rămâne de văzut care va fi deznodământul acestui sezon, unul în care Dinamo are puncte dar n-are joc!

foto