Time's UP nea Nelu! Dacă ai sânge-n chestie, folosește-l!

A ”lătra” mult după mizeria comisă de Alexandru Tudor la Târgu Mureș pare o muncă de Sisif, însă trebuie făcută și chestia asta până la urmă.

Am văzut aseară, la meciul câștigat de Dinamo în Ardeal, o demonstrație a ceea ce reprezintă mizeria, miticismul și obrazul gros al românului care comandă de la București.

Înainte de a ajunge la nesimțirea lui Tudor, ar trebui să vedem de unde pleacă tot acest buboi plin de puroi. Este foarte simplu: totul pleacă de la sistemul absolut lipsit de corectitudine care există la Comisia Centrală a Arbitrilor în ceea ce privește delegările.

După cum bine știți, regulamentul CCA permite arbitrilor din București să conducă meciuri în care sunt implicate echipe din capitală, însă viceversa, arbitri din provincie nu pot conduce meciuri ale echipelor din județele/orașele de domiciliu. Este corect ? Poate, dacă gândim simplist, se consideră faptul că, fiind mai mare, Bucureștiul nu permite ”contactele” între arbitri și șefii cluburilor. Pe de altă parte, dacă ne uităm la pușcăriașii ăștia ordinari de Avram și Țerbea, vedem cum furtul se poate face și de la distanță sau, în cazul cu elicopterul, și la înălțime. Așadar, distanța nu e o scuză...

Revenind la relația Tudor - București, am văzut aseară cum funcționează. Penalty-ul gratuit oferit ”câinilor”, respectiv penalty-ul clar refuzat gazdelor plus fazele importante decise în favoarea echipei lui Ciobotariu, nu duc decât la o singură concluzie: Tudor OUT din arbitraj. Dacă nu e prost e hoț și dacă nu e hoț e prost! Ce vreți mai simplu de atât? Rămâne de văzut dacă Ion Crăciunescu are acea mână de fier cu care se tot laudă la TV cu care să semneze excluderea tuturor acestor ”viermi” din arbitraj.

Până să termin acest text (început după partida de la Mureș) au mai avut loc și alte evenimente interesante în arbitrajul mioritic. Astfel, la meciul U Cluj - CS Mioveni, un băiat vesel, Adrian Viorel Cojocaru, a dat cu mucii în fasole și cu penalty-ul în ”studenți”. Frații ”câinilor” au fost și ei împodobiți cu un penalty, însă din nefericire pentru nea Walter, acesta a adus doar un punct și, așa cum bine știm de la INMH, cu un punct nu se face primăvară, ci ne apropiem de îngheț.

Mai rămân de jucat 3 meciuri până când putem trage linie pe 2011. În minutul 45, Sebi Colțescu rezistă tentației de furt și ține bine în mână partida Oțelul-Petrolul, în timp ce beizadeaua Augustus Constantin se încălzește pentru Steaua-Voința de mâine. Legat de partida Vaslui - Rapid, nu știm încă delegații, însă știm ”legații”. Mai multe amănunte despre scandal... găsiți peste tot!

PS: Dănciulescu și-a arătat în văzul lumii rana suferită după ”atacul” lui Ilyeș, e parcă acela a fost singurul său duel fizic din meci. Ce-ar fi ca și Cristoacea să vină acum cu o rană deschisă suferită într-o partidă cu Unirea Urziceni, atunci când același Tudor a acordat un penalty inexistent?