Kups Kuopio - Gaz Metan, live DOAR text ?! Și CNA doarme ?

În urmă cu 24 de ore, CNA obliga toate societățile de cablu din țară să introducă în grila de programe postul gsptv. Pentru a fi mai clar, iată decizia consiliului: ”conform prevederilor articolului 82, din Legea audiovizualului nr 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare, toate firmele de cablu vor fi obligate de către CNA să introducă OBLIGATORIU un număr de 25 de posturi în grila de programe! În caz contrar, societăţile de cablu vor fi amendate de către CNA pentru nerespectarea acestei decizii.” (gsp.ro)
Să citim acum o altă știre, tot de pe site-ul anterior, care spune cam așa:
Meciul Kups Kuopio - Gaz Metan (din turul 2 preliminar al Europa League) se va disputa mîine, de la ora 18:30 şi va fi liveTEXT pe gsp.ro.
Aha! Cu alte cuvinte, e de porc să nu ai GSPTV-ul, plin de balele lui Becali, în grila de programe, însă un meci al unei echipe românești din cupele europene e ok să fie aruncat la gunoi! Cool!
Îmi veți spune acum ce are scula cu prefectura ? Păi, deși nu pare, cam are legătură, atâta timp cât televiziunile de sport din România își bagă picioarele în el fotbal și, în loc să transmită un meci al unei echipe românești din Europa, preferă să mențină ridicată ștacheta rahatului debitat de ”oamenii de fotbal”.
De exemplu, am văzut în această vară absolut toate meciurile amicale jucate de echipele românești în stagiile de pregătire din Austria. Fie că au fost meciuri serioase, cu echipe gen Sparta Praga, Bursaspor, Genk, Dinamo Moscova, Spartak Moscova, FC Basel etc, fie meciuri de coada vacii, cu pescari, schiori și pensionari anonimi, ele au fost transmise la TV.
Acum, la momentul adevărului, când o echipă din România joacă în Europa, ce fac televiziunile?
Din câte am înțeles, în perioada 2009-2012, drepturile TV ale meciuriloe din Europa League sunt deținute de PRO-TV și sport.ro, televizinui care cică s-au angajat să ”transmită în direct in toate partidele formațiilor românești, plus alte dueluri tari, în functie de program.”
Din moment ce meciul celor din Mediaș nu este transmis, atunci nu există decât 2 explicații: fie Gaz Metan va reprezenta altă țară, acum că tot e la modă Autonomia, fie Pro-tv și sport.ro își bat joc de telespectatori.
Conform unei știri publicate de site-ul sportlaminut în 2009, trustul Pro s-a angajat să cedeze opțiuni și altor televiziuni, asta în funcție de programul jocurilor.
Așadar, după cum vedem, televiziunile din România nu prea au nicio scuză pentru a nu transmite meciul Kups Kuopio - Gaz Metan. Sunt curios ce s-ar fi întâmplat dacă în locul celor de la Mediaș ar fi fost Steaua...am fi asistat oare la o bătaie pe televizare meciului ? Sincer, nu cred, deoarece l-ar fi luat PRO-TV-ul pe loc!

PS.!!! Deocamdată, singura știre legata de transmiterea meciului este ce legată de un LIVE..text! Acest articol va fi șters automat în momentul în care Kups Kuopio - Gaz Metan va fi TELEVIZAT de o televiziune din România! Șansele sunt minime, însă speranța încă există!

foto: tikitaka.ro