Ne luam "printi" sa ne bata "cersetorii"

Sezonul de pregatire in vedere startului returului Ligii 1, unul mai interesant ca niciodata, a inceput, si o data cu el au inceput si meciurile de pregatire ale echipelor romanesti de club. Steaua, Dinamo, Rapid, Poli, Otelul, Gaz Metan, CFR, U Cluj sunt doar o parte din cluburile care si-au dat deja drumul la incalzire si "rup" tot ce prind.
Da, asa e, nu va uitati chioras, reprezentantele noastre calca tot in picioare. Pai luati de aici:

Steaua - Hoffenheim II 2-0. Kronika: Meci extraordinar reusit de echipa legendei Laca impotriva echipei secunde a clubului german. Se pare ca media de varsta a gruparii din "Wundesliga" din prima repriza a fost undeva in jurul a 14-16 ani, lucru ce i-a permis gruparii ros-albastre sa inscrie, greu e adevarat, de 2 ori. Dupa pauza au intrat si "veteranii" nemti, de 17-19 ani, iar ai nostrii au calmat-o, au talonat-o si au inghetat tabela la un 2-0 sec! Bravo baieti! Jiji va coace de-o prima...despartire!

CFR Cluj - FC Horst 13-1 (13-0 la pauza). Kronika: SE-N-ZATIO-NAL! Nu stiu despartirea in silabe, insa câfârâul a jucat "gramatical de bine" si se anunta o candidata serioasa la titlul Ligii 1. Despre meciul in sine nu prea avem multe de spus. In prima repriza am avut o singura echipa pe teren, la propriu, pentru ca dupa pauza sa intre si "hortsenii din deal", cum sunt alintati "plaiesii" echipei olandeze. Apropo de acesti olandezi minune, ia priviti ce site beton au fchorst, unul cu saispe clase peste ceea ce avem in Romania. Dovada ca si ei au bagat copii o avem aici: De survivalactiviteit betekende volop klauteren, fietsen, abseilen tusen de boomstammen. Sommige konden hoogtevrees niet overwinnen, en bleven aan lager wal. Traducerea si adaptarea nu exista!

Otelul - ASF Zarnesti 8-0. Kronika: "Cine bate la Zarnesti, defileaza la Ploiesti, Giulesti si, cand nu e blat, la Branesti" este noul slogan national lansat de trupa lui "El Munti", acest antrenor care scuipa, pardon, bate tot ce prinde. Si cam bate bine, daca ne uitam la acest astronomic 8-0 cu SF-ul zarnestean, o echipa de pe alta planeta. Nu o spun eu, ci motto-ul echipei din Liga..stati asa sa caut...googling...gata: echipa din Liga IV. Pentru cei ce vor cauta site-ul oficial al gruparii SF, va informez ca e in "constructie". Vom reveni cu detalii dupa prabusire.

Atunci cand nu bat, echipele romanesti se fac de, stiti voi, cuvantul ala care nu e ceai, dar se pune in lapte si se bea dimineata in zori, da, da, de cacao vorbesc:

CFR Cluj - Metalurg Donetk 2-4.  Dupa galopul de sanatate cu "nimeni", câfârâul este trezit la realitate de minerii lui Ciprian Tanasa, un alt "geniu" roman pierdut prin estul mai mult sau mai putin indepartat.

Poli Timisoara - Lech Poznan 0-2. Da, stiu, astia i-au altoit pe seicii lui City din Manchester, insa cand esti condus de unu' Iancu nu ai voie nici macar sa clipesti in fata unor lesi.

U Cluj - FC Anzhi Makhachkala 0-1. Pai bine ma, voi trebuie neaparat sa va urmati dusmanul de moarte chiar peste tot? Apropo de Anzhi astia, ii multumesc DlMuresan pentru informatii, insa tot nu le gasesc scuze astora cu "printi" in echipa. Deci nu, nu si nu, nu poti sa fii batut de Cacamaca sau Macaklaca astia, sau cum naiba s-or numi, atunci cand tu mostesti a vedete in lot, ma rog, unele expirate, insa vedete ma.

FC Brasov - 연세대학교; 延世大學校 1-3 sau FC Brasov - Yonsei 1-3 . Aici ma vad nevoit sa vad situatia invers. Cred ca sud-coreeni s-au facut de cacao, prin faptul ca nu au reusit decat 3 goluri in poarta brasovenilor si, in mod rusinos, au si primit unul. Rusine ma! De v-ar vedea Ji Sung v-ar face pilaf de orez.

Incheiem cu Dinamo - Austria Viena 0-3. Short comment: praf!