Rapid-Dinamo 0-0, genul programului: PAMFLET!

În weekend-ul recent încheiat am avut plăcută oportunitate de a vedea meciuri unul și unul. Ne-am delectat cu nebunii din Borussia Dortmund - VFB Stuttgart 4-4 (Bundesliga), l-am văzut pe Fergusonul campion în Manchester City - Sunderland 3-3 (Premier League) și am fost aproape de face infarct alături de Chivu în Inter - Genoa 5-4 (Serie A).

Din nefericire pentru telespectatorul român, o bucurie nu vine niciodată singură, iar seara de duminică ne-a adus un ”incendiar” Rapid - Dinamo din campionatul nostru cel de toate chinurile. A fost meciul care ne-a demonstrat tuturor că data de ”1 aprilie” produce într-adevăr păcălici, iar cei prezenți pe terenul din Giulești au fost niște păcălici de zile mari.

Păcălici au fost în primul rând arbitri partidei, cei care au trecut cu vederea un penalty mai clar ca lumina nocturnei, încă funcționabilă, de pe Giulești. I-am pus pe ”cavaleri” în față întrucât un gol în minutul 4 ar fi putut readuce, sau măcar mișca, o ”mortăciune” care avea să vină în următoarele 85 de minute.

După fluiereșii bine selecționați de nea Nelu, pe listă îi trecem pe dinamoviști, cei care au arătat că în turul de campionat producția de butelii a corazonistului Borcea a fost în floare. Nu se poate ca o echipă care a condus 90% din acest campionat, să se prezinte în halul în care s-a prezentat trupa lui Ciobotariu aseară. Nici măcar Milanul, în meciul cu roboții de la Barcelona, nu au avut o evoluție atât de jenantă, de fricoasă și de dătătoare de speranță că ”pregătirea de Champions League e infinită”.

Ultimii, și probabil cei mai din urmă pe lista păcălicilor, sunt rapidiștii. Cum era și normal, aceștia au ieșit cu piepturile însângerate după cele 90 de minute, acuzând ghinionul, defensiva arhaică a ”câinilor” precum și arbitrajul pe NeVe a cuplului de aur Hațegan-Nica. Pe alocuri au dreptate, însă nici ei nu s-au ridicat la nivelul unei echipe de top 5! Ei au fost un fel de Sportul în disputa cu Mioveni, adică o echipă harnică dar cu minte puțină. De talent nici nu mai încape discuția, având în vedere că din cele 20 de șuturi câtre poarta lui Bălgrădean, trei  au fost cadrate, iar din acestea vreo două au fost pase la portar.

Mai multe despre acest meci nu merită să discutăm, ci să-l uităm cât mai repede, iar în toamnă, când Rapid va fi eliminată din cupele europene de Neman Grodno, iar Dinamo de Skonto Riga, să ne reamintim din ce turkish delight am plecat!