Barcelona, cea mai bună echipă din lume...de azi, de ieri, de mâine!

Milioane peste milioane de reacții au stârnit aceste două eșecuri ale Barcelonei din ultimele zile, înfrângerea cu Real din Primera și eliminarea din Uefa Champions League. Cei mai mulți văd o așa numită ”destrămare a ordinii mondiale” în fotbal, în care Realul lui Mourinho este noua regină de adulat.

După meciul de aseară, Barcelona - Chelsea 2-2, ”specialiștii” văd și găsirea antidotului la tikitaka de casă a catalanilor. Din păcate pentru haterii celei mai bune echipe de fotbal din lume, aceștia trăiesc clipa și uită să se uite la ”big picture-ul” care le înnegrește somnul.

În ceea ce-i privește pe cei de la Real, aceștia consideră că victoria de sâmbătă de pe Nou Camp reprezintă Apocalipsa rivalilor, uitând că în ultimii 4 ani de Primera ei au cunoscut victoria cu Barcelona așa cum Dinamo București cunoaște gustul Uefa Champions League:

10.12.2011 Real Madrid 1-3 Barcelona 
6.04.2011 Real Madrid 1-1 Barcelona
29.11.2010 Barcelona 5-0 Real Madrid
10.04.2010 Real Madrid 0-2 Barcelona
29.11.2009 Barcelona 1-0 Real Madrid
02.05.2009 Real Madrid 2-6 Barcelona
13.12.2008 Barcelona 2-0 Real Madrid


Nu o să mai analizăm și meciurile din Cupa regelui sau Uefa Champions League, acolo unde, în afara unui meci câștigat cu șansă în prelungiri, Realul a fost preș în fața lui Messi & compania!

Referitor la Chelsea, englezii au arătat că așa cum Grecia a câștigat odată și pentru totdeauna un Campionat European, așa pot și ei să elimine Barcelona din Liga Campionilor. Da, londonezii i-au mai scos pe catalani din Ligă, însă au făcut-o jucând fotbal. În dubla din acest an, Chelsea a găsit antidotul jocului de tikitaka al Barcei, pe de o parte, iar pe de alta au avut noroc cu carul. Să nu uităm că spaniolii au lovit bara de 4 ori în cele 180 de minute, odată făcând-o din penalty.

Revenind din nou la Real, aceștia s-au făcut pur și simplu de râs în fața celor de la Bayern Munchen. Într-adevăr, ei au câștigat cu 2-1, însă au făcut-o într-un mod cât se poate de jenant. Au jucat ca o echipă de locurile 6-8 din Primera, fiind dominați de la un capăt al celălalt al partidei și numai șansa și indeciziile nemților au făcut ca meciul să se decidă la penalty-uri.

Concluziile semifinalelor din Ligă sunt simple: 
- Barcelona este și va rămâne numărul 1 în lume! Titlul în Primera este doar un element de decor în palmaresul catalanilor.
- Barcelona este cu 3 clase peste Real! Le-a demonstrat în Cupă dar și în campionat (3-1 și 1-2)
- Noua Ordine Mondială e de fapt Vechea Ordine Mondială, cu Barca și restul lumii!
- Cristiano Ronaldo e un jucător de meciuri mici
- Mourinho e din ce în ce mai mic!