Votam “Splendizii Anului 2010”

    Fie ca te uiti la TV, in ziare, pe site-uri, fie ele bloguri sau nu, iti apar in fata ochilor numai topuri, superlative, distinctii, medalii si multe alte chestii de acest gen care mai de care mai pompoase si mai paralele cu realitatea “din teren”. Sa nu se creada ca generalizez. Nu, in niciun un caz nu fac asta, intrucat exista si topuri, putine e adevarat, alcatuite in conformitate cu meritele celor in cauza.

   Nici Splendoarea Sportului nu putea face rabat de la aceasta stare de fapt si, in stilu-i caracteristic lanseaza incepand de azi: Gala “Splendizii Anului 2010”. Va fi o gala ceva mai lunga, pe bucati, c-asa-i sade bine unui astfel de eveniment. Aceasta va comasa tot ce s-a intamplat, auzit, performat, injurat, castigat, talonat, furat, faultat, transferat, ratat, fluierat, in toata aceasta lume a fotbalului. Vor fi „invitati” sa-si ridice distinctiile, personalitati din fotbal, media, cluburi, site-uri, si multe multe altele.
    Dupa cum spuneam mai devreme, vom demara pe bucati. In prima instanta vom aduce la suprafata nominalizatii, urmand ca spre finalul anului (sau la debutul lui 2011, in functie de „inzapezirea” intelectuala) sa acordam Caesarilor ce-i al Caesarilor. Inainte de a da startul competitiei tin sa precizez faptul ca regula noastra este aceea ca nu avem nicio regula. In acest caz ordinea intrarilor in competitie este pur si simplu aleatorie, fara cronologie, performante, sau stiu si eu ce astfel de criterii pana la urma tampite. Pai ce criterii sa ai cand vorbesti de fotbalul romanesc sau presa sportiva romaneasca (o parte)?!
    Haideti sa mai pierdem timpul si sa vedem primul calup de categorii, precum si nominalizatii aferenti acestora:

1. Categoria: "Io-ti dau doua tu-mi dai trei...sau cate vrei". Nominalizatii sunt:

- Marius Lacatus/Steaua: pentru ca din cauza lor au murit, sau cel putin s-au imbolnavit cu inima, milioane de stelisti, dupa acel 3-3 cu Napoli de la 3-0. Sa nu uitam nici acel 2-0 devenit 3-5 cu Lyon de acum 3 sezoane de UCL.
- Universitatea Craiova: inainte de a parasi fotbalul romanesc (asa se vorbeste prin targ) oltenii „fura” nominalizati la aceasta categorie dupa 2-3 cu CFR din finalul sezonului trecut, un meci comedie, dar se pune.
- Rapid Bucuresti sau „prostii prostilor”, asa zicea Dinu Vama, si va rog frumos sa nu-l contraziceti, dupa ce Rapid a condus 2-0 la Dinamo, dar, de prosti ce sunt si-au luat-o 2-3! 




2. Categoria "Nu vreau la Steaua". Deocamdata ii regasim aici pe:
- Valerica Gaman: desi U Craiova nu mai are bani nici de hartie igienica, fundasul tine la prazul lui, si nu vrea la gigi, ci undeva afara...alo! nea’ Mircea, nu mai iei la Lankaran?
- Vasile Maftei: de la atata stat „sub podul grant” i s-a acrit de Steaua si striga in gura mare pe unde apuca „NUIE STEAUA”, pardon, nu e Steaua echipa la care vreau.



3. Categoria "Antrenor minut cu minut" este si ea una destul de dolofana (avand in vedere desele "schimbari de idei" ale patronilor) care nu exclude:
-Steaua: cu Piti 6x6, Ilie Comedie, Iedi Iordanescu, Laca si, daca Steaua o ia la Napoli, next one.
-Poli Tmisoara: Petrovic, 'Gurita' Contra si probabil Uhrin ala micu
-Dinamo: da, stiu, nu si-a schimbat banca, insa se gandeste serios la multe variante



4. Categoria "Mama, ma vrea Chelsea" include toti visatorii astia "vedeta" din Liga 1:
-Alexe (Dinamo): pe asta chiar il urmreste Chelsea, da' pe PlayStation 3
-Torje (Dinamo): cam 17 echipe din Bundesliga il vor pe noul Messi din "groapa", probabil pentru grupele lor de copii si juniori.
-Stancu (Steaua): pe surse, cica cel putin la AC Milan ar ajunge motanul incaltat; asta daca nu va intra pe fir Al Ahli, Al Nassr sau Al nu stiu cum de prin Arabia



5. Categoria "Sunt bun da' nu ma vede nimeni" numita si Premiul "Robert Nita" poate merge catre unul dintre:
- Dacian Varga (Sportul): mare "scula" in Liga Campionilor pentru Unirea, odata ajuns in Regie nu-l mai vede nimeni; or fi gardurile de acolo prea inalte? sau cluburile prea neincapatoare pentru voinic?
- Tibi Balan (Sportul): idem Varga, mai putin curvele, pardon, gardurile
- Moraes (Gloria): fara el, Bistrita se plimba acum prin coclaurile ligii secunde; tata Jean stie care-i smenu' si vrea sa impuste doi iepuri: rezultatele echipei + banii pe flacau; cu toate acestea inca nu se vede nicio oferta la orizont.




6. Categoria "Pasarica muta-ti cuibul” este una pentru care se duce o lupta acerba intre:

- Unirea Urziceni cu „gramada” de jucatori expirati pe care a exportat-o la Steaua
- Inter C. de Arges: astia s-au mutat cu totii la Tg Jiu





7. Categoria "Pusca si cureaua lata... ce ficiori erau odata”; in Liga 1 sunt multi batrani, unii care inca mai pot, altii care ar trebui sa zica adio:

Vali Nastase (Gloria): ex-dinamovistul inca se chinuie prin mlastinile Ligii 1
- Cristi Coroian (Gloria): altu’ pe care il cauta pensia si el inca e pe gazon
- Cosmin Contra (ex Poli): deja e mai util in antrenorat decat in campul de joc




8. Categoria "Dai un ban, da’ stai in... fata TV-ului”, aici intra cu avant:

- Galeria lui Dinamo: acei 300 de suporteri (cu tot cu actionari) prezenti pe stadionul din Stefan cel Mare meci de meci, singurii din tot stadionul
- Suporterii Sportului: acea mana de suporteri loiali din Regie care merg pe principiul „mai bine 16 buni decat 16,000 de huligani”




9. Categoria "Eu vorbesc doar in afara terenului” una care ne-a dat mari batai de cap, dar in final i-am gasit pe:

Cristi „UN GOL PE SEZON” Tanase, zis si „bombardierul” din Ghencea
- Juan „Casanova” Toja, plecat din in toamna Ghencea, insa nu inainte de a ajunge curvarul de lux al capitalei
- Adrian „Printul” Cristea, care intre timp a devenit un „familist” convins alaturi de blonda aceea renumita




10. Categoria "Blatul Anului”

U Craiova – CFR Cluj 2-3 (din finalul editiei trecute)
Dinamo – Astra 2-2
FCM Tg. Mures – Dinamo 2-6




11. Categoria "Fotbal 69-Pornofotbal-Punctul G” pe site-urile de sport:

- gsp.ro: care ne ofera informatii calde despre cine cu cine, cine cu ce s-a mai tras in cada din telenovela Narcisa si naiba mai stie cum s-o numi prostia aia
- prosport.ro: zilnic vedem in prim planul site-ului sugestii referitoare la penetrare, ejaculare si, nu in utimul rand, la orgasmul ei
sport.ro: un site mixt, bazat pe continutul editorial de genul: bara-tata-gol, fund-penalty-offside




12. Categoria "(Oni) cash-ul anului”:

- Ioan Onicas, zis si Cash man, dupa „prapadul” pe care l-a facut in meciul Steaua-Craiova
- Octavian Sovre, asistentul care nu a semnalizat un gol marcat din offside de CFR in victoria 2-1, culmea, tot cu Craiova
Marian Balaci, centralul de la Dinamo-Gaz Metan 3-2, care i-a „bagat” in joc pe dinamovisti printr-un penalty gratuit... sau nu




13. Categoria "Punctul cu var te scoate din orice amar” este impartita de echipele mai necajite, ajutate in momentele de cumpana de milostivii nostri fluierasi:

- Dinamo: cu 11 penalty-uri primite, sau nu, cadou
- Victoria Branesti: „doar” 8 au primit prapaditii astia
- Pandurii: si ei cu 6 lovituri aducatoare de ceva punctulete




14. Categoria "Nickname-ul anului 2010”: precum ciupercile dupa ploaie, in Liga 1 apar foarte multe porecle, pe care diferite personalitati le primesc in functie de evolutia si comportamentul lor. Iata cele mai reprezentative din 2010:

- Mihai Stoichita, zis si Mihai Slughita pentru comportamentul pe care l-a avut in relatia cu seful sau de la Steaua
- Cristi „Un gol pe Sezon” Tanase: cam asta este eficacitatea stelistului in ceea ce priveste numarul de goluri marcate pentru Steaua in campionat
- Adrian Cristea: dupa evolutia sa „fructuoasa” din afara gazonului, mijlocasul lui Dinamo a devenit incet incet „Printul
- Ilie Dumitrescu, un mare antrenor al zilelor noastre, zis si Ilie Poezie sau Ilie Tragedie, in functie de timpul pe care il petrece antrenand.




15. Categoria "Originalitate in limbajul mioritic" pare la o prima vedere una despre care at trebui sa vorbim pana in 2011, si asa si este, fapt pentru care ii aducem in prim plan doar pe “cei mai cei” din 2010:

- Victor Piturca: Garoiul ăsta umflat de 300 de kilograme a ajuns să înjure preşedintele Federaţiei, să jignească echipe cu ani de istorie în spate.. Voi avea eu grijă de ţiganul ăsta borât! A falimentat Naţionalul. Magraonul ăsta se crede buricul pământului, bulibaşa din fotbal (in dialog cu Iancu Marian)
- Marian Iancu: Eşti homosexual? Băi, spune dacă eşti homosexual!; M-am convins, eşti homosexual!; Dar eşti Satana, eşti satanist? ( in dialog cu Piturca Victor).
- Dinu Gheorghe: intra printre nominalizati cu o intrebare filosofica de exceptie: "Gigi, mirosu' de tigan sau ala de oaie, care e mai puternic?”




16. Categoria “Prostii Prostilor” este si ea la randul ei una extrem de stufoasa:

- Steaua: care a reusit incredibila performanta de a pierde la Urziceni un meci jucat cu „nimeni”, echipa de acolo fiind deja in tricoul ros-albastru
- Dinamo: ei bine, acestia si mai batuti in cap, nu au privit rusinea rivalilor de moarte, si au plecat si ei invinsi de la Urziceni, tot de „nimeni”
- Rapid: a pierdut in Stefan cel Mare cu Dinamo, dupa ce avusese 2-0 la pauza. Chestia e ca au fost atat de prosti, incat au primit 3 goluri in intr-un sfert de ora.




17. Categoria “Guinness Book de Liga 1” se evidentiaza prin doua mega-nominalizari:

- Dinamo: primul stadion gol, atentie GOL (cei 90 de suporteri erau doar sotii, prietene, amante, bombe sexy d’ale suflarii dinamoviste), din univers care ii cere demisia antrenorului; s-a intamplat asta la spectacolul de teatru Dinamo-Astra 2-2
- Cosmin Contra: tanarul tehnician este primul din lume care este demis, MARE ATENTIE!, de la 6 echipe dintr-un foc. Este vorba despre Fulgerul Bragadiru, AEK Timisoara, FC Timisoara, Poli Timisoara, Chinezul Timisoara si Ripensia Timisoara.



La categoria „Marele Premiu Splendoarea Sportului pe 2010” avem o adunatura de candidati (nu neaparat numai persoane) care isi disputa aprig aceasta onoranta distinctie. Intr-o prima faza ii impartim in subcategorii, urmand ca acelei sectiunii care strange cele mai multe voturi sa-i acordam marele premiu. De fapt celui care se afla in spatele categoriei:


-Categoria “Premiu pentru intreaga activitate in Clubbing”: chiar daca 90% din jucatorii echipelor din Bucuresti practica „bambooit-ul”, ca Ousmane N’Doye nu e niciunul

-Categoria „Sasu daca nu-i prost nu face blat”: il gasim aici pe unicul neamt din Liga 1, cel de la Gloria Bistrita, Lukas Szukala, acuzat de manuire in meciul cu CFR

-Categoria „Apara Tatarusanu”: este luata de trustul Mediapro, protv, sport.ro si toate vocile de acolo care comenteaza meciurile Stelei

-Categoria „Gheata de aur”: in cazul in care Lacatus nu va sparge banca de rezerve a celor de la Napoli premiul este adjudecat in proportie de 99% de Sorin Cartu

-Categoria „Bomba lui Tanase are cam 4 clase”: aici intra nimeni alta decat ea, bomba „talentului argesean”, Iulia Tabacaru

-Categoria „Sinceritatea anului” apartine lui Dinu Gheorghe care in sfarsit a confirmat ceea ce multi banuiau, ca rapidistii sunt: Şumudică şi jucătorii au pierdut meciul. Am rămas proştii-proştilor

-Categoria “Gigi-TV”: este acaparata de GSP-TV, post care se hraneste practic din interventiile telefonice ale patronului din Ghencea

-Categoria "Meglio morire in piedi che vivere una vita in ginocchio”, in traducere libera: de ce sa stai sculat daca tot ai genunchiere, foloseste-le ba!, este luata cu fulgi cu tot de MM Stoica, zis si I’ll be back Steluto.







Voturile se contabilizeaza pana pe data de 30.12.2010 ora 23:59!