“Prostii Prostilor Awards 2010”. Da-mi un vot sa fac un top!

Nu se mai poate fratilor! Traim vremuri care necesita masuri radicale. Astfel, incepend cu aceasta saptamana, ne vedem pur si simplu nevoiti sa inauguram o noua rubrica, una menita sa aprecieze “efortul” si “daruirea” tuturor celor implicati in fenomenul fotbalistic atat intern cat si extern. Rubrica va fi de fapt o ceremonie, o nominalizare, in urma careia vom afla cine va intra in posesia “mult-ravnitului” trofeu “Prostii Prostilor”. Stim din start ca misiunea nu va fi una usoara, intrucat ceea ce ne inconjoara abunda in aceasta “calitate” neslefuita, si anume prostia.

Asadar, declar deschisa prima editie a “Prostii Prostilor Awards 2010”, una care, slava Domnului, nu duce lipsa de concurenti dornici de adjudecare a trofeului. Inainte de a porni la drum, trebuie sa aducem o serie de multumiri domnului Dinu Gheorghe, initiatorul acestei idei, om care a detinut trofeul pana de curand si care se pregateste acum sa-l dea mai departe. Dupa cum bine se stie, Rapidul lui Marius Sumudica, supranumit si “UE Steaua”, a pierdut in urma cu cateva etape cu Dinamo, dupa ce avusese 2-0 la pauza. Chestia e ca au fost atat de prosti, incat au primit 3 goluri in intr-un sfert de ora. Dar gata cu “prostii din Giulesti”, sa trecem la niste prosti ceva mai fresh. Iata primii pretendenti intrati in concurs in aceasta saptamana:

1. Steaua Bucuresti, dupa meciul pierdut cu Unirea 0-1. Pentru prima data de cand consuma gratis oxigenul pe acest pamant, gigi becali spune un adevar greu de contracarat cu argumente: “Sunt cel mai mare idiot”. Ei bine, iata o declaratie care nu mai are nevoie de niciun comentariu, iata un becali onest, sincer, demn de respect in idiotenia lui. Cred ca acesta ar trebui sa fie si motto-ul scris la intrarea in palatul individului, undeva sus si cu literele, daca nu de aur, macar suflate cu aur. Spre necazul lui, gigi nu este singur, prosti sunt si cei subordonati lui, incepand cu Ilie “Einstein” Dumitrescu, un filosof contemporan, si pana la jucatorii de un inalt nivel tehnico-tactic, care misuna prin lot. Asa cum bine stim cu totii, acestia au “reusit” o performanta demna de cartea recordurilor, si anume, sa piarda un meci impotriva unei echipe alcatuite cu doar cateva, nu zile, ci ore inainte partidei. Mergand pe ideea ca stelistii au fost intradevar niste fraieri si ca victoria Urziceniului este una 100% pe teren, si nu una contra-cost, atunci situatia e grava pentru Ilie si ai lui. Succes pe Anfield sau cu alte cuvinte, sa nu veniti cu traista plina!

2. FC Barcelona, dupa infrangerea 0-2 pe teren propriu cu nou-promovata Hercules. Va dati seama ce ar fi scris ziarele din Romania daca la oaspeti ar fi jucat si Cristi Pulhac. Mama, mama ce de rime am fi avut, care mai de care mai erotice. Imi imaginez un “Pulhac penetreaza Barca” sau “Messi pus la zid de Pulhac”. Din fericire pentru ei, cei de la Hercules au realizat ce “scula” e ex-dinamovistul, si nu l-au inclus nici macar pe lista rezervelor. Oricum, de remarcat jocul bun facut de fostul stelist Thiago Gomes, care a dat si pasa la golul doi, marcat de “inlocuitorul” lui Danciu-gol, Nelson Valdez. Apropo de Danciulescu, iata ce urmasi are la Hercules, Valdez-Trezeguet. In ciuda acestor nume de la micuta echipa Hercules, Messi & compania nu au nicio scuza pentru acest esec rusinos, fapt pentru care Prostii Prostiilor Trophy este destul de accesibil si pentru ei.

3. Manchester United, dupa ce au “scos” un 3-3 cu Everton, desi in min. 90 aveau 3-1. Intr-un campionat precum cel din Anglia fotbalul este jucat cu cea mai mare pasiune, iar intradevar, doar fluierul de final consfinteste scorul de pe tabela. Ieri, desi Man. Utd avea 3-1 in min 90, avea sa se vada egalata in prelungiri si, mai mult decat atat, putea sa si piarda, insa arbitrul a oprit o faza pe care scria 4-3 fluierand finalul partidei.

4. Dunarea Galati, dupa infrangerea 2-3 de pe teren propriu cu Steaua II. Este ca si cum ai avea un meci cu niste jucatori veniti de la o nunta, nedormiti de ore intregi, obositi, cam asa a fost situatia la partida de ieri de la Galati, cand gazdele au primit vizita “adormitilor” (cica acestia au dormit in autocar) de la Steaua II, o echipa anuntata deja desfiintata de becali. In ciuda acestei situatii, echipa lui Bumbescu s-a impus cu scorul de 3-2 si putem spune ca DA, Unirea Urziceni are viitor!



FOARTE IMPORTANT!!! Pentru a acorda trofeul am nevoie de voturile cititorilor. E destul sa dai un comment cu numarul din dreptul “prostilor” enumerati mai sus. De exemplu: vot1, si astfel voi stii ca ai votat cu Steaua. In cazul in care nu voi primi niciun vot, voi desemna eu castigatorul.

* Lista concurentilor este deschisa, intrucat mai avem ceva evenimente weekend-ul asta. Deschisa este si lista propunerilor!