Dinamo si Poli (FC, Ripensia, Chinezul, AEK, Fulgerul Bragadiru) Timisoara intra in Cartea Recordurilor

Sfarsitul anului 2010 a adus cu el, din nu stiu ce ratiuni tampite, si inceputul returului Ligii. Odata cu startul celei de-a doua parti a campionatului s-au reluat si banalele scandaluri dintre conducatori, conducatori si arbitraj si, de ce nu, intre conducatori insisi, pentru ca, la cat sunt de tensionati, indivizi precum Iancu, Borcea, JJ sau Porumboiu, sunt in stare sa se atace si cand se privesc in oglinda.
Inainte de a intra in subiect, as vrea sa aruncam o privire asupra primei zile a returului, cea de vineri, care a programat trei meciuri. In primul, Gaz Metan a fost tinuta in sah la Medias de Victoria “Sf. Chivulete” Branesti, o echipa tip Rocar, care in 2-3 ani va fi uitata pana si de “Mama Omida”. Apoi, la Brasov s-a jucat un meci de liga a 3-a intre FC din zona si FCM din Mures, incheiat cu un 1-1 semnat de Robert Ilyes, baiat care nu si-a tradat originele maghiare, marcand in fiecare poarta. Ziua s-a incheiat asa cum a inceput, cu un meci decis de arbitru, dar si de un joc cenusiu practicat de jenibilii olteni antrenati de Piti, care au uitat sa mai castige de ceva vreme. A fost un “nesimtit” CFR – “U” Craiova 2-1, aflat sub deviza “arbitrul la nevoia CFR-lui se cunoaste”, si Craiova se roaga la Doamne-Doamne sa dea un cod galben de ninsori, poate poate se va amana ciocnirea cu MM-ul pana in primavara.
Dar, gata cu “amaratii” astia de vineri, haideti sa purcedem la ceea ce vom citi in urmatorul numar al “Guinness Bookeditile de Muntenia si Banat, legat de fotbalul autohton.
Primul record vine din Stefan cel Mare. Pai da, de unde naiba altundeva putea veni, daca nu din “haita” cu cei mai multi sefi din lume. La inceput credeam ca este o performanta singulara, insa, chiar pe moment, mi-am dat seama ca aveam de a face cu o dubla. Asadar, iata despre ce este vorba. In primul rand Dinamo, aceasta eterna echipa “incalzita de Sampion League”, intra in istoria fotbalului ca fiind prima echipa din Galaxie care are mai multi actionari (majoritari, minoritari, extra-comunitari, sau naiba sa-i ia) decat suporteri. Asta s-a demonstrat ieri seara la meciul cu Astra, cand, in tribunele stadionului din bvd. Stefan cel Mare, au fost, si va rog sa nu va tavaliti de ras, 90 de spectatori. Acum, fie vorba intre noi, cred ca au fost mai putini, intrucat mare parte din astia 90 or fi fost sotii, prietene, amante, bombe sexy d’ale suflarii dinamoviste. Ei bine, lucrurile inimaginabile nu se opresc aici, intrucat se pare ca, spun surse (in)credibile din presa de pe la noi, “fanii dinamovisti i-au cerut demisia lui Andone”. Acum vin si ma intreb, "care fani?",  de vreme ce aia 90 nu intra in aceasta categorie. Cred ca nu mai are rost sa ne mai invartim in jurul cozii alb-rosii, concluzia este una singura: “nimeni i-a cerut demisia antrenorului” sau, cu alte cuvinte, “niste scaune goale, de pe un stadion la fel de gol au cerut plecarea conducerii tehnice”. E clar, e de Guinness Book!
Daca ceea ce s-a petrecut in “groapa” vi s-a parut de neinchipuit, stati sa vedeti ce peripetii se intampla prin Banat, care, nu-i asa, este “fruncea” Romaniei. Asta cu fruncea trebuie sa si-o asume in toate privintele, fie ca vorbim de lucruri marete sau, dimpotriva, de cine stie ce tampenii. In aceasta ultima categorie se incadreaza si ceea ce s-a petrecut la Poli Timisoara dupa meciul incheiat la egalitate, 3-3 la Bistrita. Sa le luam pe rand. Inainte de toate avem de a face cu o demitere, cea a lui Cosmin Contra, zis si “Gurita”, care, desi neinvins in acest campionat, si-a incordat corziile vocale excesiv de mult la adresa patronului sau, care la randul sau isi incordase tonele de grasime la adresa “pustiului” de pe banca tehnica, dupa acest semi-esec 3-3! Pana aici nimic iesit din comun, avand in vedere faptul ca demiterile si demisiile sunt ceva normal intr-un fotbal “mlastinos” precum cel romanesc. Ceea ce uimeste vine din totul si cu totul alta parte. S-ar parea ca Marian Iancu vrea sa adune sub acelasi acoperis banatean, pe langa Fulgerul Bragadiru, AEK, FC si Poli, si palmaresul Chinezului si al Ripensiei Timisoara, cluburi care au impreuna 10 titluri de campioana (6 Chinezul si 4 Ripensia). Probabil ca va intrebati ce legatura au toate astea cu demiterea lui Contra. Asa la o prima vedere nu au nicio legatura, insa daca e sa privim mai atent chestiunea, reiese ceva absolut incredibil, ceva care il trimite pe Contra in prim-planul ciudatenilor din Guinnes Book, si anume faptul ca tanarul tehnician este primul din lume care este demis, MARE ATENTIE!, de la 6 echipe dintr-un foc. Este vorba despre Fulgerul Bragadiru, AEK Timisoara, FC Timisoara, Poli Timisoara, Chinezul Timisoara si Ripensia Timisoara.
Asadar, iata ca, in numai 2-3 luni, un antrenor e capabil sa antreneze 6 echipe din aceeasi liga! F A B U L O S! In Romania totul e posibil! Bravo Gurita!