Acestia sunt "Splendizii Anului 2010"

In primul si primul rand vreau sa va urez tuturor, fie ca sunteti sau nu cititori fideli ai blogului Splendoarea Sportului, un sincer si cat se poate de calduros (atat la propriu cat si la figurat intrucat sunt 30 de grade afara) LA MULTI ANI! Adriano (Australia) & Daninho (Romania) va asteapta si in noul an 2011 sa patrundeti in lumea splendida a sportului, sub (aproape ) toate formale sale (mai putin cricket, footy sau fotbal australian -AFL), fie el fotbal, handbal, tenis, ski alpin sau basket.
Revenind la subiect, iata ca dupa cateva saptamani de competitie acerba, echilibrata, in limitele fair-play-ului si, mai ales, fara "meciuri de culise", a venit momentul sa dam in vileag numele celor care s-au impus la Gala "Splendizii Anului 2010". Inainte de a lasa usor ambreiajul si a baga intr-a-ntaia, haideti sa facem o scurta radiografie a concursului, care a reunit la startul lui nume, as zice mari insa nu-s prea convins, din toata aceasta lume controversata a fotbalului romanesc. Am avut inscrise in acest concurs 17 categorii plus Marele Premiu Splendoarea Sportului. Aruncand o scurta privire pe rezultatele finale, putem spune ca am avut "meciuri" variate, de la inclestari decise in ultima secunda a prelungirilor (vezi GSPTV vs N'Doye), adica la ultimul vot, pana la partide gen Poli-Steaua 1-8, in care castigatorul a preluat conducerea inca din start (vezi categoria "antrenor minut cu minut")
In speranta ca am acoperit tot ce s-a intamplat, auzit, performat, injurat, castigat, talonat, furat, faultat, transferat, ratat, fluierat, in toata aceasta lume a fotbalului romanesc, haideti sa dam caesarilor ce apartine caesarilor si sa dam premiile primei editii a "Splendizii Anului":

1. La categoria "Io-ti dau doua tu-mi dai trei...sau cate vrei" s-a impus lejer nimeni altul decat antrenorul prins de palton din Ghencea si a sa echipa. Asadar, cu o majoritatea confortabila de 64% din voturi, trofeul si laudele merge catre Marius Lacatus/Steaua.

2. "Nu vreau la Steaua" a fost o alta categorie la care am avut un castigator destul de concludent, in persoana proaspat cfr-stului Vasile Maftei, care a acumulat 57% din sufragii.

3. Ajungem si la "Antrenor minut cu minut", o categorie invidiata de orice regim totalitar de pe Glob, intrucat castigatorul ei, Steaua, a adunat nu mai putin  de 91% din totalul voturilor exprimate de cetateni.

4. Dupa 3 categorii in care, daca am fi fost la alegerile prezidentiale, s-ar fi iesit din primul tur, avem de a face acum cu primul duel echilibrat. Este vorba de categoria "Mama, ma vrea Chelsea", acolo unde Gabi Torje (43%) si-a invins colegul de la Dinamo, Alexe (34%)

5. "Sunt bun da' nu ma vede nimeni" au strigat in cor o serie de fotbalisti, insa cel mai vocal a fost Dacian Varga, cu o majoritate confortabila de 63%

6. La categoria "Pasarica muta-ti cuibul" a castigat fosta fosta campioana a Romaniei, Unirea Urziceni, asa de clar precum o arata si procentul, 86%

7. Cine nu are batrani sa nu-si cumpere am putea spune despre urmatoarea categorie "Pusca si cureaua lata... ce ficiori erau odata", adjudecata de fostul timisorean Cosmin Contra, cu 64 % din voturi

8. Au platit abonamentul la cablu si bine au facut, ce naiba sa vada la favoritii lor. Asa au facut castigatorii categoriei "Dai un ban, da’ stai in... fata TV-ului", Galeria lui Dinamo, care s-au impus cu 74% din preferintele votantilor

9. "Eu vorbesc doar in afara terenului” a fost categoria impanata de vedete de plus de pe plaiurile mioritice. Castigator, la mustata, a iesit nimeni altul decat Cristi „UN GOL PE SEZON” Tanase, cu  51% din sufragii.

10.Alegatorii au fost destul de convinsi de "Blatul Anului”, si cu exact 60% au decis castigatorul: meciul U Craiova – CFR Cluj 2-3 (din sezonul trecut)

11. Sexul a fost si el un element la mare cautare in fotbalul online romanesc, astfel ca am avut si categoria "Fotbal 69-Pornofotbal-Punctul G”, castigata la mare lupta de sport.ro, cu 48% din voturi

12. Daca s-au facut blaturi cu arbitrii sau nu, e greu de spus, cert este ca noi am propus categoria "(Oni) cash-ul anului”, care a fost castigata, PARADOXAL as spune, de Marian Balaci, centralul de la Dinamo-Gaz Metan 3-2, care i-a „bagat” in joc pe dinamovisti printr-un penalty acordat gratuit

13. La categoria "Punctul cu var te scoate din orice amar”, am avut parte de cel mai clar castigator de la Splendizii Anului 2010, si anume Dinamo, cu 92% din preferintele electoratului

14. Dupa ce in trecut am avut parte de o avalansa de nume ciudate aparute in fotbalul romanesc, nici 2010 nu s-a lasat mai prejos, venind cu alte specimene, pardon, personaje extrem de interesante. Astfel, la categoria "Nickname-ul anului 2010”, la mare lupta, il avem ca invingator pe Ilie Dumitrescu, zis si Ilie Poezie si Tragedie, cu 39% din preferinte.

15. Multi dintre voi aveti ideea ca Junimea si Dacia Literara au lansat noi tendinte in limba romana. Ei bine, nu e chiar asa, intrucat pe parcurs au aparut altii, precum Victor Pitrurca, care s-a impus la categoria "Originalitate in limbajul mioritic", cu 58% din sufragii

16. Fotbalistii nu sunt neaparat cei mai de seama academicieni din lume, iar Categoria “Prostii Prostilor” , acolo unde s-a impus Steaua, cu 58% din voturi, ne-a demonstrat asta cu varf si indesat.

17. Categoria “Guinness Book de Liga 1” s-a remarcat si ea in concursul nostru cu cativa candidati de seama. In cele din urma s-a impus Dinamo, cu 61% din preferintele votantilor

Inainte de a prezenta si Marele Castigator al anului 2010, as vrea sa-i felicit pe toti cei 17 castigatori de mai sus si sa le urez un cat se poate de sincer LA MULTI ANI! si "See you next year" tot aici in top daca se poate.

La categoria "Marele Premiu Splendoarea Sportului pe 2010 am avut o adunatura de candidati (nu neaparat numai persoane) care si-au disputat aprig aceasta onoranta distinctie. Intr-o prima faza i-am impartit in subcategorii, urmand ca acelei sectiunii care a strans cele mai multe voturi sa-i acordam marele premiu.
Asadar, la prima editie Splendizii Anului "Marele Premiu Splendoarea Sportului pe 2010" merge catre:
Ousmane N’Doye: un binemeritat premiu pentru intreaga activitate pe care ex-dinamovistul a desfasurat-o de-a lungul anului 2010 in toate cluburile din Bucuresti. Felicitari Ousmane! Ne revedem in 2011 in cluburile din Ploiesti!

Aici se incheie prima editie a Galei "Splendizii Anului". In speranta ca am reusit sa ucidem orice urma de fair-play si ca am reusit sa jignim cat mai multe "fenomene" din fotbalul autohton, va dam intalnire si in noul an 2011, cu o noua editie, tot aici pe Splendoarea Sportului.

Pentru ca mai e putin pana la focurile de artificii (cel putin aici in Brisbane) va transmit inca de pe acum:
LA MULTI ANI 2011!!!!!!