Prima zi de școală pentru personalitățile fotbalului românesc!

Văzând-le comportamentul de azi, ești tentat să spui că acești oameni nu au fost duși nici la biserică și, mai important, nici la școală. Cu toate acestea, oamenii din fotbalul românesc, pentru că despre ei este povestea, au ”debutat” și ei odinioară pe băncile școlii românești.

De la Zburătorul, dar nu cel al lui Ion Heliade Rădulescu, ci păstorul din Ghencea și până la cel mai mare fotbalist român fără creier al tuturor timpurilor, Claudiu ”Blocnotes” Răducanu, cu toții au fost prezenți în rândurile cataloagelor celebre din școala patriei.

În cele ce urmează, vom vedea cum au trăit oamenii mari de azi, prima lor zi de școală. Emoții, trăiri la extrem, slană, lacrimi, animale, timiditate, cucuruz, iată doar câteva laitmotiv-uri care vor caracteriza rândurile ce urmează.

George Becali
Nu puteam începe memoriile acestei zile fără a-l plasa în frunte pe părintele Școlii Românești, acest războinic neînfricat al secolului 21, omul pentru care cartea nu a reprezentat niciodată o problemă. În ciuda contestatarilor, Gigi, așa cum este alintat de fani, este văzut modelul suprem în societatea românească. Astfel, conform unui studiu realizat de ”Kântar Media”, circa 65,6% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 8-18 ani vor să devină ”Becali” la maturitate, în timp ce doar 20,7% vor să muncească, adică să devină ”Luțu”. Restul până la 100% încă oscilează între Dodel și Nilă, iar segmentul feminin pe Daniela Crudu!

Părăsind zona sociologică, haideți să purcedem la subiectul poveștii, prima zi de școală a ”Zburătorului”!
Lui Gigi Becali i-a plăcut întotdeauna să fie sus, foarte sus, deasupra tuturor. Acest lucru l-a caracterizat încă din prima zi de școală, atunci când a ținut să fie deasupra tuturor. Astfel, Gigel, așa cum îl alinta educatoarea sa, Urdă Antoanela, a debutat în forță la ceremonia deschiderii anului școlar! Deși toată lumea era în fața sălii de clasă, micuțul războinic a uimit asistența, cățărându-se pe clădirea școlii. Odată ajuns acolo, marele om de cultură din zilele noastre avea să exclame vânjos: ”Asta-i pohta ce-am pohit: Să-mi văd oile la păscut”. Cu lacrimi în ochi, tatăl său le-a explicat oficialilor că Gigel nu are gânduri sinucigașe, ci că își privește mioarele din deal! Și uite așa, Gigi și-a trădat pornirile de cuceritor încă din copilărie. Urcarea acestuia pe școală avea să rămână peste ani și ani în rândurile presei sportive românești ca procedeul gramatical intitulat: ”motivul Maibach-ului”

Mircea Sandu
Puțini sunt aceia care știu că actualul dictator al fotbalului românesc fost un pas să-și curme viitorul încă de mic. Mirciulică a fost la un pas de a provoca un dezastru ecologic încă din prima sa zi la școală. Ieșit cu clasa într-o pădurice din jurul școlii, acesta a pus la cale un mini-grătar de zile mari. Trăind în comunism, Mirciulică nu avea acces la celebra ceafă de porc, pe care o adoră și azi, astfel că a recurs la o soluție extremă, care ulterior avea să creeze probleme de ordin politic: arderea abecedarelor! Fiind încă mic, comuniștii i-au mai dat șansă să se afirme ca un pionier de viitor al patriei. Astfel, securiștii i-au oferit acestuia carne reală, Mirciulică demonstrându-le că nu este un pucist de joasă speță, ci un grătaragiu înfocat!

Marian Iancu
Dacă Săndeluț era un neastâmpărat al epocii de aur, Mărinică era situat la polul opus. În prima lui zi de școală, acesta a uimit întreaga asistență prin calmul său desăvârșit. Iancu era elevul model al clasei: învăța, asculta de tovarășa educatoare și mânca de unul singur! De semnalat faptul că acesta era singurul elev al clasei cu două ghiozdane: unul cu abecedarul și toate cele necesare orelor și al doilea cu pâine și slană!

Cornel Dinu
Spre deosebire de ceilalți copii, care veneau la școală cu ghiozdanul, Corneluș își făcea intrarea în stil de om cultivat, având la el o mapă asemănătoare oamenilor din Academie. Apoi, acesta făcea diferența și la capitolul cărți. Dacă tovarășii colegi abia știau să răsfoiască abecedarul, Dinu termina în forță ”Anna Karenina” lui Tolstoi.

Adrian Porumboiu
Deși astăzi este unul dintre cei mai serioși oameni din fotbalul românesc, Porumboiu a avut destule probleme în copilărie. Astfel, în prima lui zi de școală, acesta a pus pe jar întregul corp școlar, după ce, probabil din cauza emoțiilor, a fugit și s-a ascuns în lanul de porumb din localitate. Nici acum nu se știe exact de ce Adi a ales ”cucuruzul” în dauna șurii lui Lelea Ană, însă un lucru e cert: încă de mic, Porumboiu a fost atras de agricultură, domeniu în care astăzi excelează.

Ion Crăciunescu
Chipeș încă din tinerețe, Neluțu, așa cum îl strigau fetele din sat, era un mic Napoleon al generației sale. Rămâne antologică întâmplarea din prima zi de școală, atunci când acesta fluiera după fiecare fată din interiorul școlii. Surse neoficiale spun că acesta ar fi fluierat și după educatoare, lucru nedemonstrat încă de comisii. Una peste alta, talentul la fluierat al micuțului a fost decisiv în decizia părinților de a-l da mai departe la arbitraj sportiv.

Claudiu Răducanu
Adus cu forța la școală, Claudiu a fugit la doar cinci minute de la începerea festivităților. Se pare că și în ziua de azi profesorii și educatoarele încă îl caută!

PS! Acest articol este un pamflet! Voi chiar credeți că ăștia au fost la școală ?