Alessandro "Dollar" Piero !


Transferul lui Alessandro Del Piero la clubul australian FC Sydney nu reprezintă doar o cheltuială imensă cu salariul jucătorului pentru clubul din A-League, ci și o foarte probabilă sursă de încasări. Astfel, fosta campioană a Australiei are în planuri un câștig financiar de 4,8 milioane de dolari numai din vânzarea tricourilor cu veteranul italian.
Se estimează vânzările tricourilor cu numărul 10 ale lui Alessandro Del Piero vor depăși în sezonul viitor cifra de 30,000.  Acest lucru ar reprezenta doar 10% din cele 300,000 de tricouri vândute cu vârful italian în sezonul 2011-2012, când evolua la Juventus. În ciuda acestui procent destul de mic, suma totală din vânzarea a 30,000 de tricouri în toată lumea, a câte 160 de dolari, s-ar apropia de 4,8 milioane de dolari, ceea ce reprezintă dublul salariului anual al jucătorului.
În acest ritm, până la finele anului, del Piero ar deveni sportivul care vinde cele mai multe tricouri din istoria sportului australian. Aceasta este o adevărată performanță pentru fotbal, având în vedere faptul că în Australia acest sport este undeva pe locul 5 în preferințele fanilor, după rugby, AFL, cricket și  golf.