Ce au în comun Real, Dinamo, Liverpool și VFB Stuttgart ?

Aparent ați fi tentați să spuneți că ”litere”, însă aveți grijă să nu cădeți în plasa simplismului modernist. Într-adevăr, când întrebi ce are în comun Dinamo cu echipa de fotbal Real Madrid nu poți decât să te gândești la litere. În ciuda acestui aspect gramatical, de această dată, echipa din Ștefan cel Mare chiar are ceva în comun cu trupa lui Jose Mourinho: parcursul dezastruos din campionatul intern!
Din fericire pentru alternanța la putere pe bătrânul continent, nu numai Dinamo și Real Madrid o duc ”rău”. Ca ele mai sunt destule exemple. Ne vom opri la două: campioana din urmă cu milenii a Angliei, FC Liverpool și VFB Stuttgart, viitoarea adversară a ”Barcei de România” în Europa League.

Haideți să le luăm pe rând:

Real Madrid
Înecată probabil în lacrimile celui mai trist bogat din istoria fotbalului mondial, Cristiano Ronaldo, Realul lui Jose Mourinho nu se mai regăsește în campionatul intern. Deși au bătut Barcelona în SuperCupa Spaniei, madrilenii sunt ciuca bătăilor în Primera. Din patru partide au făcut tot atâtea puncte, pierzând rușinos la echipe de mâna a doua și a treia, Sevilla și Getafe, pe care altădată la spulberau cu 4,5-0. Unica lor victorie din acest sezon s-a consemnat în partida cu cea mai slabă echipă din Spania, Granada, echipa pentru care se chinuie să joace Gabi Torje. Pentru albi urmează șocul din grupele Uefa Champions League, marți, contra lui Manchester City!

Liverpool 
Mai rău ca Realul stă echipa de pe Anfiled, cormoranii aflându-se într-o situație de-a dreptul critică. După patru etape scurse din Premier League, elevii lui Brendan Rodgers au scos doar două puncte, după remizele cu City și Sunderland. În celelalte două partide, Liverpool a fost umilită de West Bromwich Albion în deplasare, respectiv de Arsenal, chiar pe Anfield. Echipa nu stă mai bine nici în Europa, acolo unde, deși au eliminat modesta echipă scoțiană Hearts, au făcut-o în cel mai chinuit mod cu putință. Urmează acum partida din grupele Europa League, în deplasare cu elvețienii de la Young Boys.

VFB Stuttgart
Mai mereu în primele echipe din Bundesliga, adversara de joi a Stelei din Europa League pare a fi într-o situație și mai dificilă în campionat. După trei etape, trupa lui Bruno Labbadia a scos un singur punct, și acela chinuit, cu nou-promovata Fortuna Dusseldorf. Mai mult, aceștia au suferit și o înfrângere de povestit nepoților, 1-6 cu Bayern Munchen. În rest, toate bune, s-au calificat în grupele Europa League, acolo unde îl așteaptă pe Reghe, joi, 20 septembrie, pe teren propriu.

Dinamo București
Echipa numărul 1 a României în antrenamentele pentru Uefa Champions League, Dinamo este din ce în ce mai bună în campionatul intern. Din păcate, trupa lui Bonetti este bună cu adversarii, cărora le oferă puncte pe bandă rulantă. Spre deosebire de cele trei de mai sus, câinii-roșii stau mai bine la capitolul puncte, având 11! Însă la ce folos, atâta timp cât liderul se află la alte 8 distanță.