CFR ”s-a scos”! Ce vor face Steaua, Vaslui și Cenușăreasa?

A trecut fix o lună de zile de când blogul www.microbisme.com a intrat într-o moarte clinică absolut neașteptată. Între timp, sute de mii de emailuri au sosit pe adresa redacției noastre, cerându-ne insistent să revenim cu noi răutăți legate de fotbalul intern și internațional.

Pentru că timpul ne presează, haideți să lăsăm gluma cu sutele de mii (care de fapt au fost milioane) și să purcedem la creionarea tabloului fotbalistic din această săptămână.

Am avut...

FC Basel - CFR Cluj 1-2!
Eram în stare să-mi vând casa pe care n-o am pe victoria celor de la Basel, o echipă mult mai solidă decât campioana României. Aparent, lucrurile aveau să-mi dea dreptate, meciul curgând într-o singură direcție, adică spre poarta lui Felgueiras. Această stare de fapt avea să dureze vreo 60-70 de minute, timp în care doar arbitrul și ratările boșorogilor elvețieni fâcând ca scorul să nu ia proporții. Apoi, pur și simplu din hazard, CFR Cluj a revenit pe tabelă, reușind un semi-autogol specific unei echipe slabe. A fost un gol care a semănat perfect cu golul pe care Rosenborg l-a marcat Stelei, de către Helstadt, în play-off-ul Uefa Champions League din urmă cu câțiva ani.

Vom avea...

Ekranas - Steaua !
După norocul de a fi cap de serie, Steaua mai are de îndeplinit un simplu obiectiv: să treacă de o echipă de care n-a auzit nici gugălu'! Multe nu sunt de spus despre acest meci. Bat, e ceva logic, nu bat, e vai de curu' lor, dar mai ales de cel al lui Reghe Tacticianu'!
Pronostic 1-2!

Dinamo - Metalist Harkov !
Încă nu știu ce să cred despre spotul celor de la SportRO, care, în prezentare meciului de azi aduc în frumoasa noastră amintire numele unor echipe superbe ale Europei, gen Elfsborg, Poltava, NEC Nijmegen. Oricum, cert este că între Metalist și aceste trei echipe e o diferență ca între Barcelona și Osasuna, astfel că o eliminare mai mult decât logică a lui Dinamo n-ar constitui o tragedie. Cu toate acestea, ar cam fi timpul să o vedem pe Dinamo câștigând și în Europa, nu doar la Severin!
Pronostic 1-3!

FC Vaslui - Inter !
Meci de nimic sau nimic pentru elevii năpăstuiți de soartă ai lui Marius Șumudică, cel care pare că se apropie de finalul cariei de antrenor la Vaslui. Spun asta, întrucât, o dublă tragedie cu Inter și Steaua (luni) ar cam bate gongul între Șumi și Adi! De partea cealaltă a destinului, o calificare cu Inter, ar reprezenta o izbândă echivalentă cu cea de la Podul Înalt, reportată de nea Fane în 1475!
Pronostic 1-2!