Microbismele primei etape!

S-a dat startul celei mai mediatizate competiții sportive din România! Cu chiu, cu vai, la startul competiției s-au strâns 18 echipe, care mai de care mai prăpădite din punct de vedere tactico-financiar. Acest lucru l-am observat încă din primul meci, care a reprezentat un adevărat meci de tenis Federer vs. Hănescu. Cât despre bani, e destul să privim către Moldova, iar seceta ne va părea un copilaș de grădiniță. Despre secetă și multe altele, în cele ce urmează, în microbismele etapei!


Pandurii Tg. Jiu - U Cluj 6-2!
Pentru gazde a marcat și femeia de serviciu, U va merge la Olimpiadă la două categorii: box pentru că încasează bine sau la tenis, acolo unde ar fi mai buni decât Hănescu, iată doar câteva dintre vorbele de duh de după măcelul de la Târgu Jiu. Demult nu am mai văzut o echipă atât de jenantă precum U Cluj. Ok, am mai văzut pe CS Mioveni, însă ăia nu puteau fi considerați ”echipă”, jigneam termenul. Oricum, cert e că Niculescu e pe cracă iar Grigoraș își face treaba cum știe el mai bine: spectaculos!

FC Severin - Dinamo 1-2
Lovită din plin de plecările lui Marius Niculae, Borcea și atacurile în valuri ale severinenilor, trupa lui Bonetti a scos pasta din dinții ”Corbului” și a învins cu un 2-1 sănătos!

Petrolul Ploiești - Ceahlăul Piatra Neamț 5-0
Sergiu Nicolaescu ar descrie cel mai bine deznodământul acestui meci, unul în care, elevii ”strâmbului” au arătat că se descurcă de minune cu echipele mici. Să vedem ce vor face cu echipele mai mari, gen Vaslui în etapa a II-a!

CFR Cluj – Gaz Metan Mediaș 1-1
Penibili ca în tot sezonul trecut, ceferiștii au scos greu un punct cu Mediașul, o echipă cu multe nume noi față de sezonul trecut. Principala noutate, Ciprian Vasilache a și marcat un gol de BBC! Revenind la ”feroviarii fără șine”, aceștia sunt pe cale de a-i face un cadou superb lui Ando: ”Vacanță înainte de Champions League!”..una mai lungă!

CSMS Iasi – Otelul Galati 1-2
Deși sunt aproape de o dispariție gen Urziceni, gălățenii au bătut în Copou, acolo unde vor mai bate și urmașii urmașilor lor. În ceea ce-l privește pe Voievodul Ionuț Popa, acesta a plecat, sau n-a plecat..sau a plecat..sau..


Gloria Bistrița – Astra Ploiești 1-2
Odată cu trecerea anilor, nici tata Jean nu mai e ce era odată. S-au dus banii, s-au dus prieteniile, au venit pastielele..gata cu fericirea! Nici măcar Stelică, debutant în Liga1, nu mai are milă de boșorogul crai de Bistrița.

Rapid București – FC Vaslui 2-2
Pe Giulești, Dumnezeu a dat patru goluri! Echipele și le-au împărțit între ele... Oh, wait, asta e fumată. În fine, un egal pe Giulești a fost cât o victorie pentru Vaslui, echipă care în sezonul trecut s-a numit ”FC Bătuta Giuleșteană”. Ei o dau pe ”ghinion”, însă nea Adi e happy și cu remiza. Degeaba plânge în fașa camerei! El râde în cucuruz, stați liniștiți!


Viitorul Constanța - FC Brașov 2-2
Meci onest făcut de echipa lui Gică Hagi, în fața unei echipe plitisite rău. Văzând Brașovul, nu realizezi că e etapa 1, ci a 34-a!


Steaua - Concordia Chiajna 1-0
Gurile rele ar spune, după prestația jenantă a Stelei, că antrenorul echipei este Ana-Maria Prodan, nu soțul acesteia. Dar nu, din fericire (sau din păcate pentru alții) Ana este la Cluj, acolo unde sapă de zori la groapa Univeristății. Deocamdată, în Ghencea e Reghe, mâna căruia încă nu se vede absolut deloc. Poate e prea devreme...însă să nu ne trezim că e prea târziu... Analfabetul din frunte nu doarme!

foto