Top 10 motive pentru a urmări Liga 1 și în sezonul 2012-2013!


Aruncând o privire asupra celor mai importante campionate ale lumii, observăm cum Primera Division se mândrește cu Messi și Xavi , Bundesliga cu Mario Gomez și Robben, Serie A cu Robinho și Pato, Premier League cu Aguero și Chicarito, în timp ce Ligue 1 sare și ea cu Lopez si Ayew.

În schimb, daca trecem de la capitolul campionate puternice la cel de campionate în curs de dezvoltare, vom avea și aici puncte de atractie. Astfel, Premier Soccer League (Zimbabwe) vine cu Evans Chikwaikwai si Alvin Ndunduma, Division di Honor (Aruba) contraatacă cu Jonathan Lake si Duzzy Babu, iar Moçambola (Mozambique) prinde aripi cu Mangotilha Ino si Kilinho Bbauitu.

Ia să vedem cine ghicește ce am omis in lista de mai sus ? Liga Girabola (Angola) ? Nu! Yemeni League (Yemen) ? Nu! Inter City League (Taipei) ? Nu, nici asta! Hai să vă spun! Am omis ceea ce urmărim zi de zi, de luni până duminică, de la paișpe la doișpe noaptea, pe acru tv și jiji tv. Așadar, pălărie-ntr-un picior ghici ciupercă ce-i ? Exact! Este Liga lui Mitică!

Acestea fiind spuse, sa vedem acum DE CE urmărim noi cu inima în cerul gurii, aceasta mirobolantă întrecere fotbalistică existenta pe Glob. Dar chiar, v-ati intrebat vreodata, de ce Liga lui Mitică și nu Moçambola?; de ce Srdjan Luchin si nu Chikwaikwai ?; de ce jiji tv și nu Kanal Matinik Television ? Răspunsurile la aceste întrebări pot avea la bază 'nșpe mii de motive. Pentru toate acestea avem spațiu, dar n-avem timp, fapt pentru care vă voi prezenta doar 10!


1. Fanii au șansa de a vedea doborârea unui nou record mondial al numărului de antrenori pe care o echipă îl poate avea într-un sezon. Din pole-position pleacă Steaua, urmată îndeaproape de Dinamo.

2. Conform cercetătorilor britanici, sunt șanse mari de a vedea o bătaie LIVE la un talk-show sportiv, între un patron de club și un antrenor. Mergând pe aceleași cercetări, cel mai probabil conflict va fi între colericii Adrian Porumboiu și Marius Șumudică, actualmente prieteni buni la Vaslui! La redacție ne-a survenit și o simulare a scandalului pe care o puteți vedea în poză!

3. În Liga 1 și doar în Liga 1 veți vedea o echipă cu 0 puncte după 17 etape! Favorite: FC Severin și MMS Iași.

4. Numai în fotbalul românesc vom avea șansa de a vedea un jucător plătitor, nu de taxe și impozite, ci de prime!!! Acest lucru se va întâmpla la Rapid, acolo unde, după 10 etape, un jucător va cotiza la plata primelor de joc.


5. Urmărind Liga 1, ai șansa de a vedea o echipă desființându-se în plin sezon!!! Atenție la Oțelul, Severin și Iași. La ultima se zvonește deja că nu mai sunt bani de hârtie igienică!

6. Numai în Liga lui Mitică ai șansa să vezi ”prospături”! Nu este vorba de bombe sexy sau, cum sunt numite în zonă, scroafe dotate, ci este vorba de persoanele aflate pe băncile tehnice. În Vest aceștia sunt numiți antrenori, în România sunt doar niște obiecte de 4-5 etape folosință!


7. În România vedem un lucru unic în lume: ”Efectul de fanless!” Suportul fanilor prezenți în tribunele stadioanelor Ligii 1 este egal cu cel al fanilor prezenți în fața televizoarelor. De ce ? Simplu! Sunt egali la număr! Exemplu este stadionul din Ștefan cel Mare, care are o medie de 9,6 spectatori / meci. Ei bine, cam asta este medie membrilor de familie din Ferentari!


8. Liga 1 este singurul campionat din Europa de tip-telenovelă. Azi ești campion în Liga 1, iar mâine nu mai ești deloc! Iată cum destinul își bagă coada printre mrejele fotbalului românesc!


9. Numit și ”Universul alcoolului, discotecilor și al curvelor”, campionatul românesc este unicul din lume în care numărul gradelor din alcoolul pur în aerul respirat îl depășește pe cel al punctelor a 73,5% din echipele Ligii 1.


10Numai la noi găsești filozofi la toate colțurile! După celebrul Cornel ”Tolstoi” Dinu, și-au făcut apariția Ilie ”Tragedie” Dumitrescu sau Mihai EmEm Stoica. Din creația ultimului, reamintim un citat: Meglio morire in piedi, che vivere una vita in ginocchio, adică ”Mai bine să te împiedici în careu și să obții penalty, decât să stai în genunchi și să scoți o remiză nașpa”


sursa foto: @clllaudiu