Australienii vor să scape de pescăruși! Românii, de ”vulturi”!

Australian Football League (AFL) iubește vulturii, lebedele, porumbeii, chiar și ciorile, însă când vine vorba de pescăruși răspunsul e unul cât se poate de rece: ”No! Thanks!”

Motivul pentru care membri decizionali din AFL nu mai sunt în relații bune cu pescărușii este unul cât se poate de simplu: La meciurile din campionatul australian de fotbal, nu se mai poate vedea om cu persoană din cauza stolurilor de pescăruși! (foto)


Prima măsură anti-pescăruși va fi luată la Melbourne, acolo unde administratorii Melbourne Cricket Club au anunțat deja inițierea procesului de utilizare a păsărilor răpitoare în timpul partidelor din campionatul AFL.


Departamentul de Dezvoltare Durabilă a Mediului a aprobat deja utilizarea a câte doi vulturi răpitori  la fiecare meci de campionat. Vulturii vor fi legați și vor putea să survoleze aproximativ 15 metri. 
Deocamdată, măsura este una aflată în stadiul de probă, ea urmând să fie încercată la 7 partide din campionat. Prima, cea de sâmbătă, dintre Gelong și Collingwood.

”În timp ce procesul inițial (din timpul finalelor de anul trecut) a fost de ajutor, am simțit că este nevoie să întreprindem în continuare utilizarea păsărilor răpitoare înainte de a putea fi siguri de eficacitatea acestui mijloc de stopare a pescărușilor”, a declarat Stephen Gough, directorul executiv a bazei din Melbourne.


Așadar, iată că niște păsări nevinovate, precum pescărușii, și-au găsit nașul în Australia. Că tot vorbim de ”Naș”, oare când își va găsi și ”Nașul nostru” leacul?. Da, el, Mitică & alte ”dobitoace” din sportul românesc, oare când vom găsi și noi niște ”răpitori” care să ne scape de ei. 


Dacă australienii folosesc niște vulturi, noi nu am putea folosi niște ”Procurori DNA” pentru a ne scăpa de aceste elemente ?