Harry Kewell, cel mai bun fotbalist din istoria Australiei!

Fostul jucător al lui Liverpool, Harry Kewell a fost desemnat ieri, într-o gală care a avut loc la Sydney, drept cel mai bun jucător australian din toate timpurile. Distincția a fost acordată în urma unui proces de votare la care au participat fani, jucători și analiști sportivi.

Câștigător al Ligii Campionilor (2004-2005) și finalist (2006-2007) cu Liverpool, Harry Kewell a mai evoluat în cariera lui la cluburile Leeds United (1995-2003), Galatasaray (2008-2011) și Melbourne Victory (2011-2012). În luna trecută fostul component al Socceroos s-a retras de la clubul australian, declarând că vrea să petreacă mai mult timp cu familia.

”Sunt onorat de această distincție și foarte recunoscător publicului și tuturor oamenilor de fotbal din Australia. Să fiu ales cel mai bun jucător din Australia dintre atâția jucători de mare valoare este un lucru pe care nu-l pot uita niciodată”, a declarat Kewell. 





La gala din Sydney a fost votat și cel mai bun ”11” din istoria naționalei Socceroos. Din acesta fac parte jucători de tristă amintire pentru români, precum Mark Schwarzer sau Mark Viduka. 


Iată-i pe toți:  Mark Schwarzer (gk), Lucas Neill, Joe Marston, Craig Moore, Alan Davidson, Johnny Warren, Ned Zelic, Tim Cahill, Ray Baartz, Harry Kewell, Mark Viduka.