Robin van Persie, pe lista marilor nume care-l părăsesc pe Wenger în ultimii ani!

Pentru a patra oară din 2005 încoace Arsenal este pe punctul de a-și pierde căpitanul și cel mai bun jucător al echipei.

După Patrick Vieira în 2005, plecat la Juventus, Thiery Henry (2007) și Cesc Fabregas (2011) ajunși pe Nou Camp, trupa lui Arsene Wenger este aproape de un nou șoc: plecarea lui Robin Van Persie!

Deși i s-au oferit nu mai puțin de 130,000 de lire pe săptămână, un record salarial al clubului de pe Emirates, se pare că seceta de trofee a clubului din ultimul deceniu reprezintă principalul motiv pentru care RVP este dispus să plece.

”Din respect pentru domnul Wenger, jucători şi fani, nu vreau să intru în detalii, dar, din păcate, după întâlnirea pe care am avut-o cu staff-ul administrativ a devenit clar pentru mine că drumul echipei nu este unul pe care mi l-am dorit” , a spus Van Persie într-o declaraţie pe site-ul său oficial.

Astfel, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Juventus, Barcelona, Milan, Paris Saint Germain și Bayern Munich au început deja să se intereseze de prețul olandezului.

Între timp, Wenger i-a adus la Arsenal pe Lukas Podolski (FC Koln) și Olivier Giroud (Montpellier, golgheterul Ligue1), încercând să acopere deficitul lăsat de Van Persie, autorul a 41 de goluri în sezonul trecut pentru tunari. Cu toate acestea, fanii sunt destul de sceptici în ceea ce privește viitorul clubului, mai ales că în sezonul trecut, Per Mertesacker, Andre Santos, Park Chu-Young și Mikel Arteta nu au reprezentat transferuri tocmai reușite.

În cazul unei afaceri bune cu vânzarea olandezului, Wenger are la dispoziție o listă destul de lungă cu posibili înlocuitori: Falcao, Hulk, Edin Dzeko, Edinson Cavani, Luuk de Jong, Clint Dempsey și Alan Dzagoev.


Iată jucătorii de clasă de care Arsenal s-a despărțit în ultimii 12 ani:
2011:

Cesc Fabregas la Barcelona 2011:
Samir Nasri la Manchester City 2011:
Emmanuel Adebayor la Manchester City 2009:
Kolo Toure la Manchester City 2009:
Thierry Henry la Barcelona 2007:
Ashley Cole la Chelsea 2006:
Patrick Vieira la Juventus 2005:
Marc Overmars la Barcelona 2000