Twente, triumful unei superiorități la toate capitolele!

Imediat după meciul pierdut de Steaua, mai mult decât clar, cu olandezii de la Twente, au început să curgă cascade de explicații, scuze și acuzații. Se părea că toți încearcă să rezolve o filozofie a lumii moderne, numai că această filozofie se rezuma la o explicație mai mult decât simplă: E vai mama noastră!
Știu, sună mai mult decât simplist, însă așa stau lucrurile. Nu poți să ieși în lumea a doua a fotbalului european cu explicații de genul:

- Dănănae n-avea ce căuta titular! Da, acest jucător de LigaB nu are ce căuta nici la Concordia Chiajna, însă cu cine să joci în locul său? Cu Martinovici, un jucător la fel de talentat în fotbal precum Vanghelie în filozofia lui Kant ?

- Tătărușanu a dormit! Portarul Stelei cam doarme de când a ajuns în Ghencea, însă nu asta principale problemă. Toate pleacă de la ceea ce îi pui în față, iar Ilie nu i-a pus nimic, decât niște jaloane și două bulevarde latine.

- Nikolic a fost în plus! Dacă muntenegreanul a fost în plus, atunci Tatu a fost în minus. Ce să mai zicem de frații Costea, al căror minus ar fi echivalent cu un Cod Roșu de ger dat de Administrația Națională de Meteorologie.

Explicațiile de acest gen ar putea continua de infinit, cu fiecare compartiment și jucător în parte.

M-aș întoarce acum la ceea ce spuneam pe 17 decembrie 2011. Atunci eram acuzat de faptul că sunt analfabet într-ale fotbalului. Ei bine, poate sunt, nimeni nu e perfect, însă uite că analiza duelului Steaua - Twente îmi dă dreptate.

Iată previziunile de atunci, care s-au adeverit perfect azi:

Twente este o echipă mult mai bună decât orice echipă din Liga 1, implict decât Steaua.Iată și câteva argumente:

* Să fim realiști: fotbalul olandez este cu 10 clase peste cel românesc, așa cum și Eredivisie este cu 10 clase peste Liga 1.
- aici s-a convins toată lumea de faptul că un jucător precum Ola John este cât toată Liga 1 la un loc.


* Oricât de optimistă ar fi, Steaua are probleme uriașe în joc: n-are viteză, n-are playmaker și nu are încă un om STABIL de gol.
- viteză: încet și deloc; playmaker: nici Ilie Stan nu știe ce-i aia; om de gol: cică Nikolic a fost în plus


* În schimb, Twente are toate aceste atribute: are viteză, are oameni la mijlocul terenului și are oameni de gol unul și unul.
- viteză: Ola John trecea pe lângă Dănănae așa cum trece o mașină pe lângă o căruță; oameni la mijlocul terenului: de o valoare certă; oameni de gol: am văzut un ”a la Adi Ilie” de senzație.

foto