Steaua - Twente! Scenariile unei nopți de iarnă europeană!

Mult a fost, puține grade sub zero au mai rămas până la marele meci al românilor din Europa League. În această seară, Steaua (dacă nu viscolește) ar trebui să dea piept în piept, sau patină în patină, dacă ar fi să respectăm Ice Age-ul bucureștean, cu puternica echipă olandeză Twente Enschede.

Chiar dacă nu are un nume sonor pe plan european, cel puțin nu precum United, Valencia sau City, Twente este de departe cel mai puternic adversar pe care Steaua îl întâlnește în această stagiune a Europa League. Unii ar spune că Schalke 04 a fost peste, însă nemții au jucat cu Steaua într-o perioadă în care victoria nu era vitală.
Tocmai din această cauză, o eventuală calificare ar reprezenta cea mai importantă performanță a Stelei în Europa, de la acel 4-1 cu Dinamo Kiev incoace.

Până la fericire mai e cale lungă, astfel că în acest moment nu putem decât să facem prognoze. Haideți să vedem cele trei scenarii posibile:

1. Steaua câștigă!
O victorie a trupei lui Ilie Stan va atrage munți de laude. În primul rând, vom afla că Dumnezeu îi iubește pe cei ce-și deszăpezesc semenii, iar victoria Stelei ”este un semn divin”. Apoi, vom citi în presă că râul, ramul, firul de iarbă, lopata deținuților și folia de plastic sunt factorii decisivi în obținerea acestui succes de răsunet. În final, vom afla (pentru a 3456-a oară) că scheletul Naționalei trebui făcut cu jucătorii de bază ai Stelei.

2. Steaua remizează!
Nu-i nimic! Terenul și temperatura de -22 de grade afară n-au permis jucătorilor lui Ilie să facă mai mult. Ei au încercat, însă atât au putut. Se va bagă banda cu: ”acest 0-0 e mai bun decât un 1-1”. Probabil și mai bun decât un 2-1, dacă ar fi să-l întrebăm pe Dan Petrescu, cel care adera la ideea că, la victoie, jucătorii se culcă pe o ureche.

3. Steaua pierde!
Dezastru! În această echipă s-au băgat milioane de euro! Pentru ce ? Pentru un eșec în fața a 50 de mii de fani cu mucii înghețați și a altor 10 milioane din fața micilor ecrane ? Nu se mai poate! Se va tăia în carne vie: 1. Ilie Stan 2. Martinovici (depășit clar la faza golului 4 de Ola) 3. Narcis Răducan (eronat în vizonarea adversarului)

foto