Vești bune pentru suporterii din întreaga lume!

FIFA a hotărât să impună Braziliei permisiunea consumului de bere pe stadioanele ce vor găzdui meciurile turneului final al Campionatului Mondial din 2014. Decizia vine ca urmare a interdicției pe care forurile abilitate din Brazilia au luat-o în 2003, atunci când s-a interzis consumul băuturilor alcoolice pe stadioane.

Dry house rule” a fost impusă în 2003 pentru a stopa declanșarea violențelor pe stadioane. În ciuda acestui lucru, secretarul FIFA, Jerome Valcke, a declarat că forul mondial va obliga țara organizatoare să introducă consumul de bere la meciurile Cupei Mondiale: ”Băuturile alcoolice sunt parte a acestei competiții, astfel că nu se pune problema interzicerii lor în 2014 la CM. Scuzați-mă dacă par arogant, însă acesta este un aspect pe care nu îl vom negocia”, a pus clar și răspicat problema secretarul FIFA.

Cu siguranță, decizia FIFA va fi una de bun augur atât pentru fanii împătimiți ai fotbalului, cât mai ales pentru marii comercianți de bere din lume, în special pentru gigantul american Budweiser.

Mulți fani își pun deja întrebarea: Ce se va întâmpla în Qatar 2022 ?