Kim Clijsters, definiția unei campioane!

Chiar dacă mai este o săptămână până la finala feminină de la Australian Open, meciul turneului s-a jucat încă din optimi. Este vorba de partida senzațională de ieri, dintre chinezoaica Na Li și belgianca Kim Clijsters, o reeditare a finalei de anul trecut.
Li dorea cu tot dinadinsul să-și ia revanșa după finala pierdută în sezonul trecut, în timp ce Kim, lovită de accidentări pe bandă rulantă în 2011, părea o victimă sigură. Startul de partidă avea să fie unul pe placul asiaticei: un set în față și o adversară accidentată. Partida a continuat în aceleași circumstanțe, cu Na Li mereu în avantaj. Avantajul s-a păstrat și în tie-break-ul setului al doilea, acolo unde chinezoaica a condus cu 6-2! Cu alte cuvinte, 4 mingi de meci consecutive! Din acel moment, Kim a devenit balaurul din basm, însă balaurul frumos, pozitiv, și a recuperat minge după minge, iar din 2-6, scorul a devenit 8-6 și implicit 1-1 la seturi. Setul decisiv a fost un simplu galop de sănătate al belgiencei care s-a impus cu 6-4!
Așadar, 4-6, 7-6, 6-4, iar Clijsters se îndreaptă încet dar sigur către fazele superioare ale Australian Open, acolo unde îi șade bine unei legende!

foto