Tricolori, suntem mândri de voi!

Într-o epocă în care traiul de pe o zi pe alta depinde de un fir de ață, Naționala României aduce fericirea în inimile a 22 de milioane de fani. De fapt, a 25-30 de milioane, dacă îi luăm în considerare și pe cei plecați de pe meleagurile mioritice, care sunt și ei microbiști până-n măduvă.

Așa cum ne așteptam, România a avut un meci infernal împotriva uneia dintre naționalele cel mai greu de găsit de pe hartă, Turkmenistan. Din fericire, Victor Pițurcă, de departe cel mai mare strateg din Turcia, a găsit o soluție de contracarare a jocului ultra-ofensiv al turkmenilor, folosind un cuplu de atac incisiv: Niculae - Goga!

La văzul acestei alcătuiri ofensive, milioanele de români, care nu sunt la proteste în Piața Universității, au retrăit clipe de speranță. Și nu s-au înșelat deloc.
În minutul 3, pe fondul unei dominări psihice a turkmenilor, Niculae prinde un șut galactic în vinclul porții adverse. Din acel moment, visul părea realizabil, iar perspectiva meciurilor cu Andorra și Estonia nu mai era așa sumbră cum o prevesteau gurile negative din presă.
La cabine s-a intrat cu un senzațional 1-0, iar Pițurcă visa deja o apărare supranumerică, cu 4 închizători și 3 fundași centrali care să bareze atacurile în turmă ale turkmenilor
Din fericire, visul lui Piți s-a transformat în paradis, Tănase a dus scorul la 2-0 (min 46), iar până să facă la schimbările defensive, același Tănase a făcut 3-0. Astfel, strategul nostru n-a mai ”forțat” defensiv. Rămâne un semn de întrebare legat de golul de 2-0 marcat de Tănase. Presa de la Așgabat aduce acuzații grave la adresa arbitrului, care, spun ei, ar fi fluierat startul reprizei fără ca toți cei 11 turkmeni să ajungă pe teren. Se pare că aceștia au stat la coada toaletei publice din zonă, acolo unde erau jucătorii unui alt amical jucat în împrejurimi. Uefa ar putea demara ceva în acest caz. Probabil vom reveni...
Scorul de forfait avea să se transforme într-un scor rotund în minutul 91, atunci când portarul turkmen, al cărui nume nu ne-a parvenit la redacție, nefiind găsit pe soccerway, l-a prins de ghete pe Niculae în careu, iar arbitrul a acordat fără ezitare punctul cu rumeguș. Același Niculae a dus scorul la 4-0, iar Tănase izbucnise în lacrimi pe margine: ratase șansa de a fi declarat omul meciului cu Turkmenistan!

Scor final: România - Turkmenistan 4-0, iar reprezentativele din Orientul Mijlociu și Apropiat tremură!

Mulțumim România! Mulțumim tricolori! Cele 6 puncte din dubla cu Andorra sunt în buzunarul nostru!


foto