Preview: meciul începutului de an, România - Turkmenistan!

Deja am început să numărăm orele până la marele meci al debutului de an pentru echipa antrenată de Victor Pițurcă, amicalul incendiar cu Turkmenistan!  Pentru cel puțin două ore, românii vor uita de proteste, viscol, UE și Băsescu și se vor concentra ochi, bere, semințe și urechi pe încleștarea care va avea loc undeva în Turcia. Fără multe dintre vedetele sale interne și mai ales internaționale, Pițurcă va face uz de ceea ce are mai bun (zice el) din ligiile superioare și inferioare ale țării.

Să vedem cum se vor prezenta cele două echipe:

Băieții din Așgabat (pentru ce-i cu Bacu, capitala Turkmenistanului) antrenați de Yazguli Hojageldyev pornesc clar cu șansa a 4-a în acest meci, însă în fotbal, vorba cântecului, totul este posibil. Liderul generației actuale a turkmenilor, Berdy Shamuradov, chiar a declarat pentru site-ul federației turkmene că el și colegii lui vor da totul pe teren pentru un rezultat istoric: ”Nu mai putem continua în anonimatul în care ne zbatem de 2 secole! Trebuie să scoatem capul la suprafață, iar duelul cu ”brazilienii estului” ( ăsta nu aflase de retragerea lui Hagi) va fi un bun prilej să ne facem văzuți.
Iată cum va arăta primul 11 al turkmenilor:
 Hojageldyev va merge pe un 4-3-3 cu conversie accentuată pe ofensivă de 3-4-3 și reversie de 8-1-1:
M. Shamuradov - Gochgulyiev, G. Conchaev, Annageldiev, Sarkisov - Mingazov, Belyh, Hojaahmedov-Hangeldyiev, Abylov, M. Shamuradov.


Pițurcă va răspunde cu un 3-4-3 pe faza ofensivă, coagulat cu un 7-2-1 în defensivă:
Tătărușanu - Luchin, Găman, Grigore - Roman, Chipciu, Bourceanu, Bumba - Goga, Niculae, Mărkuș.


Pronostic: România A - Turkmenistan B 3-0 (Goga, Niculae, Bumba)


*Notă de subsol: Sunt șanse de 99,6% ca partida să fie transmisă de unul dintre canalele Digisport. Surse din cadrul televiziunii spun că asta depinde de prezența/absența lui Meme Stoica din platou, care cică ar manevra televizările!