Nadal vs. Djokovic, un meci care a epuizat toate epitetele!

Oricât de mult am încerca să găsim o descriere, într-un cuvânt, a finalei de la Australian Open din acest an, nu cred că am reuși să fim corecți în proporție de 100% cu cei doi minunați sportivi: Novak Djokovic și Rafael Nadal.
Cum spuneam și în titlu, epitele s-au epuizat, cred că atât cele românești cât și cele aparținând altor limbi de pe planetă.
Cu siguranță că mulți dintre noi am avut un favorit în acest duel. Unii au ținut cu Nadal, pentru că iubesc jocul defensiv și dăruirea spaniolului, iar alții cu Djokovic, datorită inteligenței în joc și determinării sârbului. În final, însă, cred și sunt sigur că toți iubitorii sportului alb s-au inclinat în fața ambilor tenismeni. Un fost manager de club din Liga 1, mai dus cu pluta din naștere, titra pe facebook niște cuvinte demne de o mahala (din care probabil ar trebui să facă parte) în care îndemna la ”uciderea Spaniardului”. Asta e, nu toți au cei 7 ani de acasă. În fine, nu mârlanul e tema zilei.
Aproape 6 ore, mai exact 5h si 53 de minute au stat Rafa și Nole pe Rod Laver Arena din Melbourne, timp în care am văzut 5 seturi electrizante, cu lovituri extraterestre, răsturnări de situație neașteptate și emoții duse la extrem.
După 5-7, 6-4, 6-2, 6-7, 7-5. și cel mai lung meci din istoria Australian Open, Novak Djokovic confirmă faptul că este cel mai bun tenismen din lume al momentului și anunță un 2012 de senzație! De partea cealaltă, Rafael Nadal a arătat o puternică revenire în joc și atitudine față de sezonul trecut, atunci când Djokovic l-a învins mult mai clar în cele 6 întâlniri directe.
Vom avea un 2012 senzațional în tenisul masculin, cu Nole, Rafe, Roger și Andy pe în pole-position pentru cele mai mari performanțe!

foto