Uefa Champions League, concluziile fazei grupelor!

S-a terminat și extrem de spectaculoasa fază a grupelor din Uefa Champions League, iar ecourile încă persistă. În primul rând, datorită (sau din cauza, depinde de unghiul abordat) eliminării premature a granzilor din Premier League, United și City și apoi prin prisma blatului ordinar de la Zagreb, acolo unde Dinamo s-a făcut preș în fața francezilor de la Lyon.

Haideți să luăm la unșpe metri fiecare grupă:

Grupa A:

Bayern Munchen câștigă la pas o grupă pe care au condus-o autoritar de la un capăt la celălalt. Surprinde și nu prea locul secund ocupat de Napoli, o echipă sub Manchester City ca valoare însă mult peste ca dăruire.

Grupa B:
Aici putem vorbi de o mică bombă, întrucât Inter, la ora actuală, nu are față de optimile Champions League. Șansa lor a fost reprezentată de remizele din celelalte partide, acolo unde Lille, Trabzon și ocupanta locului secund, CSKA Moscova, s-au anulat reciproc.

Grupa C:
Trei bombe au explodat în această grupă: Eliminarea lui United, calificarea lui Basel în optimi și doar cele 11 goluri încasate de Oțelul Galați.

Grupa D:
O grupă în care Realul putea să joace și cu echipa a treia și tot se calificau s-a încheiat urât, după una extrem de suspectat Dinamo-Lyonn 1-7, meci care i-a lăsat acasă pe olandezii de la Ajax.

Grupa E:
A fost o grupă echilibrată în care s-a jucat până în ultima etapă. Aparent, Valencia părea să plece cu șansa a doua, însă Leverkusen s-a dovedit echipa mai constantă.

Grupa F:
Final superb, într-o grupă în care toate echipele s-au bătut pentru calificarea în optimi. Până la urmă, Arsenal și Marseille, ultima după un meci senzațional la Dortmund, aveau să fie cele mai fericite.

Grupa G:
Tristețe, lacrimi, durere, inimi frânte..sau nu...pentru marele Mircea Lucescu, care, furat fiind ca-n codru de arbitraje (în special la auturi) a ocupat un drăguț loc 4! Zenit și APOEL au luat biletele pentru optimi, iar Porto a rămas printre săracii din EL.

Grupa H:
Barcelona și AC Milan au jucat degeaba, întrucât era clar faptul că BATE și Plzen sunt doar prezențe inutile în această competiție.