Tihamér Becze, drumul de la naționalist la jigodie!

Scandalul uriaș din zilele trecute de la Naționala de hochei a României, acolo unde ”compatrioții noștri” au cântat imnul Ungariei în loc de cel al României, continuă cu patimă în rândurile hocheiștilor români de origine maghiară.
Citesc în prosport că un individ pe nume Tihamér Becze, care cică ar fi component al Naționalei de Hochei a României, a declarat următoarele: "Ţinutul Secuiesc a învins Ungaria cu 4-1, nu România. Românii nu au practic nimic în comun cu această echipă, cu acest sport în general.

Așadar, cu alte cuvinte, domnul Becze susține că România e de porc, iar aici nu putem să-l contrazicem aproape deloc. Cu toate acestea, ceva nu merge în declarația individului.
În primul rând, trebui să-i spunem tânărului că România, bună sau rea, este țara al cărui echipament îl îmbracă și că România este țara în care el joacă. Atenție, R-O-M-Â-N-I-A, nu Ținutul Secuiesc, Unguresc, Ceangău, Tătar sau cum naiba s-o numi regiunea aceea. Să zicem că îi înțelegem atitudinea de la intonarea imnului, acolo unde chiar nu-l puteam acuza de nimic, având în vedera faptul că limba română este o necunoscută pentru individ, însă nu același lucru îl putem afirma despre faza cu reprezentativitatea. Dacă acest derbedeu crede cu atâta patos în culorile secuimii, ungurimii sau ale oricărei așezări maghiare, îl invităm să se ducă naibii în Ungaria, acolo unde poate să se înțeleagă cu toată lumea.

Referitor la Naționala României de hochei, aceasta poate că este o ciucă a bătăii în Europa, fiind undeva prin seria C sau D a hocheiului european (un fel de Divizie Județeană) însă nici Ungaria nu este mare rahat în hochei-ul european. Prin urmare, ce-ar fi să adoptăm vorba lui Marean și să ”ejaculăm” toată trupa de hocheiști ”români”, adică unguri, ucrainieni, tătari, goți, huni și ceangăi, către Ungaria mare? Nu-i așa că ar fi mai bine ? Ce aer curat am avea în acest sport inutil!

foto