Care a fost cel mai memorabil moment fotbalistic din 2011?

Anul 2011 a fost unul extrem de spectaculos în fotbalul mondial. Fie că vorbim de performanțe, goluri superbe sau transferuri, anul care se apropie de final le-a cuprins pe toate în aceeași măsură.

Haideți să vedem, din perspectiva Australiei, care au fost cele ”5 momente definitorii ale anului fotbalistic 2011”:

1. Finala A-League!

BRISBANE ROAR a devenit în martie NOUA CAMPIOANĂ A AUSTRALIEI !
Aceștia au învins în Marea Finală din A-League, formația Central Coast Mariners, cu 4-2 (2-2) după executarea loviturilor de departajare.
Poveste meciului este una care va rămâne în instorie:
După timpul regulamentar, tabela indica un "mincinos" 0-0, întrucât, atât gazdele de la Roar, cât și vizitatorii, cei de la Mariners, au ratat o sumedenie de ocazii excelente.
S-a intrat astfel în prelungiri, acolo unde s-a dat startul thrillerului:
Minutul 96: 0-1! Gol pentru Mariners! Cei 50,000 de fani din tribunele Suncorp Stadium sunt reduși la tăcere, atunci când Adam Kwasnik profită de o lentoare a apărării gazdelor și pune trofeul cu un picior în Central Coast!
Minutul 103: 0-2! Aflată cu tot efectivul în jumătatea adversă, Roar se vede aproape ucisă de golul 2 marcat de Oliver Bozanic. Un sezon, un vis, un record...toate erau ruinate..pană când.....
Minutul 117: 1-2! Goooool! Un gram de oxigen se infiltra în tubul respirator al echipei neinvinse de 27 de meciuri, pentru că Henrique se încăpățânează să facă din finalul de meci, unul electrizant!
Minutul 120: 2-2!!! Senzațional! Ultima fază....Gooooooooooooool....de o mie de ori GOOOOOOL! Brisbane, Brisbane, Brisbane! striga stadionul care în urmă cu 3 minute trăia coșmarul eșecului! Erik Paartalu trimite meciul la loteria penalty-urilor!
Michael Theoklitos, portarul lui Brisbane, a apărat două penalty-uri. De partea cealaltă, gazdele au marcat tot, ultimul, Henrique, fiind cel care a dat startul sarbătorii pe Suncorp Stadium!


2. Parcursul aproape perfect al Australiei de la Cupa Asiei

La competiția care a avut loc în ianuarie în Qatar, reprezentativa Socceroos dorea să facă uitat parcursul slab de la Cupa Mondială din Africa de Sud și să revină acasă cu trofeul. Elevii lui Holger Osieck nu au fost departe de împlinirea obiectivului, ei ajungând în finala competiției după câteva partide de excepție, printre care un set, 6-0, în semifinale contra Uzbekistanului.
Din păcate pentru canguri, în finala mare cu Japonia au fost înfrânți, scor 0-1, deși au evoluat mai bine decât adversii lor.


3. Întoarcerea ”fiilor rătăcitori” Kewell și Emerton în A-League!

Începutul de sezon 2011-2012 din A-League a fost unul ”lovit” din plin de transferurile bombă ale granzilor Melbourne și Sydney, care au semnat cu doi dintre oamenii de bază ai Australiei din ultimul deceniu, Harry Kewell și Brett Emerton. Deocamdată, niciunul dintre cei doi nu și-a influențat echipa în mod pozitiv.


4. Cei Mai Buni Dintre Cei Buni: FC BARCELONA!

Prin parcursul extraordinar din 2011, în care a șters pe jos cu toată lumea, inclusiv cu Realul lui Mourinho, FC Barcelona se înscrie pe lista celor mai bune echipe din istoria fotbalului. Cu cel mai bun fotbalist din istoria acestui sport în echipă, catalanii au reporat niște succese de răsunet, culminând cu umilirea lui Manchester United în finala Uefa Champions League.


5. Foarfeca ireală a lui Wayne Rooney!

Într-un sezon al Premier League dominat de Manchester United, momentul de geniu a venit tot din curtea lui Sir Alex Ferguson. Acest moment a fost reprezentat de un gol INCREDIBIL, marcat de Wayne Rooney chiar în poarta rivalei din Manchester, City. A fost golul care a confirmat clar cine e șeful în orașul Manchester.