Oțelul Galați, o rușine fără vină!

Foarte mulți sunt tentați să acuze jucătorii Oțelului Galați pentru evoluția dezastruoasă din acest sezon al grupelor Uefa Champions League, însă mulți nu văd cum a ajuns echipa lui Dorinel în această postură penibilă.

Nu mai are rost să readuc în discuție întreaga poveste cu arbitrajele din finalul sezonului trecut, dar este clar că Oțelul a fost o campioană ”fabricată”, și nu una care să fi câștigat titlul 100% cu propriile forțe. Între timp, individul care ne garanta că avem arbitraje corecte, Vasile Avram, a trecut pentru puțin timp pe la pârnaie. Dacă a existat sau nu vreo legătură între acest eveniment și câștigarea titlului de Oțelul probabil că nu vom știi niciodată, însă ceva necurat a existat.
P
e de altă parte este clar că cei doi câini ai ”dreptății”, Porumboiu și Iancu, care au lătrat non-stop de-a lungul sezonului trecut au și ei bubele lor în ceea ce privește corectitudinea. Cu toate acestea, ambii au/au avut echipe mult peste Oțelul Galați.

Pe Poli am văzut-o în anii trecuți în Uefa Champions League și în grupele Europa League, în timp ce Vasluiul face furori în acest an al grupelor Europa League, acolo unde este la trei puncte de primăvară.

În acest an al grupelor Ligii, Oțelul va realiza probabil cea mai slabă performanță din istoria participării echipelor românești în competiție, cu 0 puncte din 6 meciuri. Nu știu dacă FC Vaslui scoatea puncte cu Manchester, însă cu Basel avea șanse uriașe de a o face.

Nu-i nimic, începând cu sezonul 2012-2013 al competiției nu vom mai avea pe nimeni în grupe, lucru mult mai sănătos pentru frumusețea acestei competiții!

foto