Black Friday lovește și fotbalul românesc!

Globalizarea incredibilă pe care o vedem la tot pasul în ultimii ani a ajuns și în splendidul fotbal autohton. După cum bine știe orice iubitor de LED-uri, i7-uri, iPhoane și 3D-uri, sau cu alte cuvinte orice ”shopaholic”, azi este Blackfriday, adică un fel de Apocalipsă financiară în rândurile inocenților. Cică sunt reduceri de 10, 20, 50, 80, 140 sau chiar 300% la toate produsele existente pe piață. În fine, ați prins ideea cu această negricioasă zi de vineri.
Fiind o continuă afacere, fotbalul românesc nu putea sta impasibil la aceste mega-reduceri din supermarket-uri. Haideți să vedem unde a ”lovit” blackfridayul în microbismul românesc:

1. Stadionul Național Arena
Jurnaliștii Gsp au dezvăluit date interesante referitoare la banii investiți de nemții de la Frankfurt în stadionul lor vs. banii investiți de băieții deștepți din România în Național Arena. Ei au făcut, pe lângă stadion, și o stație de tramvai, în timp ce noi, scuzați-mi expresia, am făcut pe noi. Este și aceasta o ... reducere de modernitate, nu-i așa ?
Blackfriday = 25% Off

2. Cuplul de pușcăriași Avram & Țerbea
Arestați acum mai bine de o lună, după ce au ”șpăguit” prin elicoptere, Vasile Avram și acel insignifiant Țerbea, au stat la pârnaie 29 de zile. Într-o țară civilizată, cu măsuri aplicate în litera legii, acești doi indivizi ar fi stat câțiva ani, însă vorbea aceea Furăm în România și cele 29 de zile ne ocupă tot timpul... Așadar, justiția a redus cheltuielile pușcăriilor din țară în mod considerabil.
Blackfriday = 95% Off

3. Florin Costea
Aici avem de a face cu o situație de Guinness Book. Venit GRATIS la Steaua de la defuncta Universitatea Craiova, Costea cel Bătrân a suferit o reducere de preț care ar trezi invidia celor mai importante hypermarket-uri din lume. Astfel, orice club care vrea să se pricopsească cu acest jucător, trebuie să accepte și o sumă de bani din partea clubului roș-albastru.
Blackfriday = 175% Off

4. Valeriu Răchită
Sărim de la o extremă la alta. Deși Vivi este plătit din buzunarul meu, al tău, al ei, etc., el nu bagă mâna atât de adânc în bugetul acestei țări.
Blackfriday = 0,003 %

5. Ovidiu Herea
George Copos a anunţat că Ovidiu Herea şi-a prelungit contractul cu Rapid, dar nu a dat detalii legate de noua înţelegere.
Patronul giuleștenilor a mai afirmat: ”Herea a demonstrat că are un caracter deosebit. Are un salariu decent pentru valoarea lui”. Este clar. Când Copos vorbește de valoare, decență și caractere deosebite este clar că ”te taie” la buzunar. Herea nu recunoaște, însă e clar că nici banii lui nu mai sunt ce-au fost...
Blackfriday = 50% Off