CFR - Dinamo 2-3 sau "De ce nu va juca niciodată Dinamo în Champions League”!

Pas cu pas sau, să respectăm cocalarul suprem, ”Step by step”, Dinamo se apropie de un nou titlu de campioană a României. Știu, acest statut nu-ți conferă dreptul de a te da mare cocoș (stai calmă Udreo, nu vorbesc de cordaciul tău), Liga 1 fiind de departe cel mai corupt campionat din lume (blaturi, arbitraje etc) însă Borcea și oștirea vor avea un bun prilej de a fi dezmierdați de presa autohtonă.
Revenind la meciul de la Cluj, câștigat de Dinamo cu 3-2, trebuie spus clar și răspicat un lucru: alb-roșii nu meritau nici măcar un egal! Nu vreau să se înțeleagă faptul că merg pe ideea unei hoții, intens vehiculată pe la toate televiziunile de un Arpad Paszkany obosit la nivelul superior, însă felul în care Dinamo se îndreaptă spre titlu este de-a dreptul jenant.
Mulți au rămas stupefiați de eliminarea lui Dinamo din Europa League de către actuala rușine din grupele Europa League, Vorskla Poltava, spunând că ”ai noștri” sunt echipa mai bună, mai tehnică, mai valoroasă. Oare chiar așa să fie ?
În prezent, Dinamo este liderul autoritar al campionatului deși are un joc cel puțin mediocru. Am văzut asta și la meciul cu CFR, când, în loc să fie învinsă clar cu un 3,4-1, Dinamo a bătut cu un ultranorocos 3-2, după ce a avut cu indulgență 3 ocazii de gol. De partea cealaltă, clujenii au jucat mult mai bine, au avut o sumedenie de ocazii, însă au pierdut ca niște proști.
Mai mult ca sigur, câinii vor ieși campioni de iarnă și probabil și campioni la general, însă un lucru rămâne cert: cu o asemenea atitudine, cu asemenea jucători și cu asemenea stil de joc în meciurile cu echipele mai tari, Dinamo nu are cum să-și îndeplinească visul secolului, acela de a ajunge în grupele Uefa Champions League. Dacă CFR a fost timidă (cel puțin acel jucător de Divizia B, Nuno Diogo) nu același lucru îl putem spune despre orice altă echipă din Europa pe care Dinamo ar putea-o întâlni la anul.
Oricum, din fericire pentru binele fotbalului, începând cu sezonul 2012-2013 al grupelor UCL, campioana României va avea de jucat tururi preliminare, ”feblețea” spartanilor, nu-i așa ?