Microbismele etapei a 13-a! Punctele vin și când nu joci nimic!

Etapa cu numărul 13 a fost una de-a dreptul ghinionistă pentru trupa lui Jorge Costa, CFR Cluj, care a pierdut într-un mod absolut nemeritat partida cu Dinamo. Pe lângă ghinion, clujenii au avut și neșansa să aibă în lot un jucător absolut paralel cu fotbalul: Nuno Diogo. Mai multe despre CFR-Dinamo am scris aici. În alte partide: Steaua s-a chinuit cu retrogradata Chiajna

Dacia Mioveni vs. Ceahlăul PN 1-2
Doar 21 de secunde au trecut de la primul fluier al arbitrului și Tănasă de la gazde a și fost eliminat și doar 21 de etape mai sunt până când nu vom mai auzi de CS Mioveni.

Voința Sibiu vs. FC Brașov 2-1
Șumudică a pierdut încă din prima etapă pe banca brașovenilor, deși la Astra a avut vreo 10 fără eșec. Dincolo, Sibiul, o echipă fără prea multe valori, a jucat mult peste așteptările pariorilor.

Astra vs. Petrolul 1-1
Oaspeții au trecut cu bine peste rușinea cauzată de fanaticul drogat și au remizat nesperat la o echipă mult mai valoroasă, dar cu un patron mult prea aiurit de fenomen.

CFR Cluj vs. Dinamo 2-3
În loc de de 4-1 pentru clujeni, ghinionul și arbitrajul (conform învinșilor) au întors balanța înspre liderul obosit al campionatului

Sportul vs. U Cluj 2-4
Dacă Dinamo câștigă meciuri pe bandp rulantă fără să joace nimic, U Cluj, pe langă faptul că înving constant, o fac și într-un mod absolut încântător.

Pandurii vs. Oțelul 0-1
Victorie nemeritată a campioanei en-titre după un meci în care elevii lui Grigoraș au jucat din nou frumos, însă au pierdut urât.

Steaua vs. Chiajna 2-1
Un meci cenușiu făcut de Steaua în fața unei echipe de tot râsul până în această etapă. Nu știu dacă meciul bun făcut de Chiajna se datorează adversarului sau unei zile excelente prinse de jucătorii lui Diniță, însă sunt semne că trupa lui Petre Marin & compania de pensionari, ar putea emite pretenții la locurile 16-17.

FCM Tg. Mureș vs. Rapid 0-2
Se zice că mureșenii ar fi fost jumuliți de arbitrul Augustul Constantin, sau cel puțin așa strigă unul din Primăria orasului Târgu Mureș. Oricum, scorul final și ocaziile dau credit valorii giuleștenilor.

Gaz Metan vs. FC Vaslui 1-1
De departe cel mai slab meci al elevilor lui Pustai din ultima vreme. Fără să exagerez, cred că și în meciul pierdut 2-5 cu U Cluj au evoluat mai bine. În această etapă Pustai a trimis în teren o echipă de rezerve, lucru care poate explica jocul cenușiu.


foto