Top 10 dueluri memorabile Liverpool vs. Manchester United!

Una dintre cele mai renumite rivalități din fotbalul mondial își va consuma sâmbătă, începând cu orele 14:45, un nou episod pe Anfield Road, acolo unde Liverpool primește vizita eternilor rivali de la Manchester United.
De-a lungul istoriei au fost foarte multe meciuri memorabile disputate între cele două tabere, astfel că este extrem de dificil să realizezi un top al celor mai atractive și spectaculoase încleștări. Cu toate acestea, britanicii au realizat un Top 10 al disputelor Liverpool - United care vor rămâne în memoria fanilor:

Haideți să le vedem în ordine cronologică:

* Octombrie 1992: Manchester United vs. Liverpool 2 - 2
Cu rivalitatea istorică deja creată, a fost timpul ca și noul format al Premier League să aibă parte de un duel între cele două eterne rivale. A fost un 2-2 extrem de spectaculos, după ce Liverpool conducea la pauză cu 2-0, grație golurilor marcate de Don Hutchison și Ian Rush. Avantajul de două goluri a durat până în minutul 78, atunci când Mark Hughes a redus din diferență. Golul egalizator a venit cu câteva momente înainte de fluierul final din partea aceluiași Hughes.



* Ianuarie 1994: Liverpool vs. Manchester United 3 - 3
Într-o perioadă în care domina fotbalul britanic, United a dominat și o bună parte a duelului cu Liverpool, o echipă aflată în derivă.
Steve Bruce, Ryan Giggs și Denis Irwin au dus scorul la un 0-3 neverosimil. Cormoranii au avut însă o spectaculoasă tresărire de orgoliu, iar dubla lui Nigel Clough și golul lui Neil Ruddock au semnat o revenire incredibilă.



* Octombrie 1995: Manchester vs. United Liverpool 2- 2
A fost meciul care a reprezentat revenirea lui Eric Cantona după meciul de ”kick-boxing” cu suporterul lui Crystal Palace de pe
Selhurst Park. United a deschis repede scorul, însă dubla lui Robbie Fowler a adus pe Liverpool în avantaj cu doar câteva minute înainte de final. Din păcate pentru cormorani, aceștia au fost egalați in-extremis, după un penalty transformat de nimeni altul decât Cantona.

* Aprilie 1997: Liverpool vs. Manchester United 1 - 3
Sunt foarte puține zilele în care suporterii de pe Anfield sunt reduși la tăcere pe propriu teren. În acest meci, nu numai că au suferit din cauza înfrângerii, însă au trebuit să îndure și câștigarea titlului de către marea rivală, a căror fani au cântat non-stop 'we won the league on Merseyside'. Au marcat pentru United: Gary Pallister o dublă și Andy Cole, respectiv John Barnes pentru Liverpool.

* Decembrie 2000: Manchester United vs. Liverpool 0 - 1
Cu un sezon înainte de această încleștare de pe
Old Trafford, managerul celor de la Liverpool, Gerrard Houllier a declarat fanilor: ”Vă promit că într-o zi îi vom bate la ei acasă!” Declarația a fost cu atât mai curajoasă cu cât cormoranii veneau după 10 meciuri fără victorie contra trupei lui Alex Ferguson. Minunea avea să vină de la Danny Murphy, care a înscris pentru 0-1 cu o frumoasă execuție din lovitură liberă chiar înainte de pauză.

* Noiembrie 2001:
Liverpool vs. Manchester United 3 - 1
Michael Owen cu o dublă și John Arne Riise aveau să-i facă un frumos cadou managerului Gerard Houllier care a fost răpus de boală chiar în preajma acestui derby. Pentru United, golul de onoare a fost marcat de David Beckham.



* Aprilie 2003: Manchester United vs. Liverpool 4 - 0
Dubla lui Ruud van Nistelrooy și reușitele lui Ryan Giggs și Ole Gunnar Solskjaer aveau să desăvârșească un succes fără dubii al elevilor lui Ferguson. Succesul s-a datorat în mare măsură și eliminării finlandezului Sami Hyypia.

* Martie 2008: Manchester United vs. Liverpool 3 - 0
După
Hyypia, a venit acum rândul lui Mascherano să-și lase echipa în 10 în fața diavolului care conta și pe aportul ”bestiei letale” Cristiano Ronaldo. Acesta din urmă, Brown și ”speranța” Nani duceau scorul la un 3-0 de neprezentare.



* Martie 2009: Manchester United vs. Liverpool 1 - 4
Deși aveau să câștige titlul la finalul sezonului, cei de la United au primit o frumoasă lecție de fotbal din partea cormoranilor, care îl aveau pe Fernando Torres în mare formă. Pentru Liverpool au mai marcat
Steven Gerrard, Fabio Aurelio și Andrea Dossena, în timp ce Ronaldo deschidea fără sens scorul pe tabelă.



* Septembrie 2010:
Manchester United vs. Liverpool 3 - 2
Un hat-trick de senzație a bulgarului Dimitar Berbatov a făcut șah-mat un Liverpool aflat în corzi pe durata întregului sezon. Va rămâne în istorie golul de 3-2, înscris dintr-o superbă foarfecă, imediat după ce Steven Gerrard egalase la 2.

foto