Baraj, Euro 2012: Croația și Bosnia caută revanșa!

Celor 12 echipe calificate deja la turneul final al Campionatului European din 2012, Ucraina, Polonia, Germania, Rusia, Italia, Franța, Olanda, Suedia, Grecia, Anglia, Danemarca și Spania li se vor alătura cele patru câștigătoare ale meciurilor de baraj stabilite azi la Cracovia.
Cele patru partide propun întâlniri clasice de baraj (Portugalia-Bosnia), respectiv revanșe așteptate de multă vreme (Croația - Turcia).

Să le vedem pe toate:

Turcia
vs. Croația
Selecționerul Croației, Slaven Bilic a declarat că așteaptă de foarte mult timp ziua în care echipa sa va avea prilejul să-și ia revanșa după acel thriller de la Euro 2008. Toți iubitorii (neutrii) fotbalului își amintesc cu plăcere acel duel incredibil, care s-a decis la penalty-uri în favoarea turcilor, imediat după acel fabulos deznodământ al prelungirilor.
Până în minutul 119, scorul fusese 0-0, însă golul lui Ivan Klasnic părea să alunge orice dubiu asupra câștigătoarei. Ghinionul croaților a fost că n-au jucat cu un popor pasiv, gen România, ci cu Turcia, un popor care nu renunță niciodată. Și așa a și fost, iar în ultimele secunde, Semih Senturk avea să arunce Semiluna în aer de bucurie.

Bosnia vs. Portugalia
Trupa lui Dzeko nu poate uita așa ușor durerea cauzată de Cristiano Ronaldo & compania în barajul pentru Campionatul Mondial din Africa de Sud, atunci când portughezii s-au impus cu scorul general de 2-0.

Estonia vs. Irlanda
Aparent o misiune ușoară pentru irlandezii lui Damien Duff, ar putea să se transforme într-o frumoasă surpriză produsă de estonieni, care încearcă să repete performanța unei alte țări baltice, Letonia, care, în 2003 eliminase Turcia în barajul pentru Euro 2004. Să nu uităm că Estonia a ocupat locul secund într-o grupă cu Italia, Slovenia și Serbia, trei echipe participante la CM din 2010.

Cehia vs. Muntenegru
Chiar dacă au fost în urma outside-rilor, echipa Muntenegrului pleacă cu șanse egale în disputa cu o echipă a Cehiei mult slăbită față de ultimele turnee finale.

Meciurile se vor juca pe 11/12 noiembrie, turul, respectiv 15 noiembrie returul.

foto