Luxemburg poate să învingă, Luxemburg va învinge! Luxemburg nu e mai prejos decât România...asta e tragedia!

Într-o perioadă în care nimeni și nimic (și aici îl includ și pe Onyewu, cel care n-a mai lătrat în ultimele 3 zile) nu mai crede în calificarea României la turneul finale al CE din 2012 din Polonia și Ucraina, vin cu o propunere încurajatoare: să privim partea plină a paharului cu șpriț!
Păi și normal, dacă noi, românii, am pierdut cu 1-2 în Bosnia după ce am condus la pauză cu 1-0, dragii noștri pretini din Luxemburg de ce n-ar reuși cel puțin o remiză cu ”prăpădiții” de Dzeko, Misimovici & compania.
Cu ce sunt mai prejos luxemburghezii decât panaramele, pardon, starurile de 5 păpădii uscate ale lui Pițurcă ?
Iată o mai veche paralelă, făcută între românași și luxemburghezi, care scoate în prim-plan atuurile viitorilor eroi naționali:

- Mario Muci (ei scriu Mutsch, dar tot Muci e literar) de la luxemburghezi nu este mai slab decât Alexandru Mățel. Muci joacă la FC Sion, echipă cu 3 clase peste Astra Ploiești, acolo unde se zbate Mățel în anonimat. Așadar, este clar că din punct de vedere al defensivei ”am pus-o”!

- Luxemburghezul Rene Peters, proaspăt concediat de la o pescărie din zonă, și-a depus CV-ul la un club de puștani din zonă, Jeunesse Esch, acolo unde face furori. Atenție! În primul meci jucat la noua sa echipă, Peters a reușit să execute corect nu mai puțin de 5 aruncări de la margine, performanță încă neegalată în campionatul local. Așadar, nu văd care este diferența între acest talent înnăscut și Răzvan Cociș, jucător la o echipă de 2 lei și 45 de bani, Rostov. Păi fiți atenți, atunci când Peters reușea să bată corect 3 auturi consecutive, Cociș nici nu știa ce-i ăla offside.

- Acum vine lovitura de grație! Nu cred că există iubitor al sportului, nu neaparat al fotbalului, care să nu fi auzit de Daniel da Mota, care este, ATENȚIE TOTALĂ: Golgheterul ALL TIME al Naționalei din Luxemburg cu 2 goluri marcate în 29 de selecții. Cu o medie de 0,06 goluri pe meci, da Mota rupe norii la F91 Dudelange, acolo unde cei 36 de fani prezenți meci de meci în tribune la meciurile de acasă i-au ridicat o statuie. Ei bine, la acest capitol îi dominăm copios, întrucât al nostru briliant Bogdan Stancu are o medie mult mai bună a golurilor marcate pentru prima reprezentativă, de 0,14 goluri pe meci.

În final, un sincer și emotiv, Ai grijă România...urmează tragedia!

foto