Cea mai valoroasă Monică din România: Monica Niculescu !

Într-o țară în care cele mai mediatizate Monici sunt fie fufe care stau toată ziua la TV și dau din cioc precum pupezele, fie personalități politice de doi lei și 35 de bani, iată că există și o fată cu numele de Monica, mult mai valoroasă, care face cinste acestei țări aflate într-o secetă din ce în ce mai avansată de valori.

Numele ei întreg este Monica Niculescu și joacă tenis cu însemnul ”Rou” între paranteze. Această fată, pe care probabil membrii Federației Române de Tenis nici nu o cunosc, reușește performanțe pe bandă rulantă în tenisul mondial. Și nu vorbim de turnee de pușcărie gen Țiriac & Năstase Trophy sau orice alt turneu challanger din Papua Noua Guinee, ci de turnee de prim rang.

Astfel, după ce a făcut senzație la US Open, acolo unde a ajuns până în optimile de finală, Monica face în aceste zile minuni la China Open, un turneu care se dispută zilele acestea la Beijing și are în componență cele mai bune jucătoare din lume.
Cred că este greșit spus ”are”, întrucât Monica a avut grijă să mai trimită acasă din favorite.

Printre ”victimele” jucătoarei române: Na Li, (China, numărul 5 WTA) în turul I și Maria Kirilenko, (Rusia, nr. 24 WTA) în sferturi.

În semifinale, Monica Niculescu (nr. 57 WTA) o va întâlni pe câștigătoarea partidei dintre Andrea Petkovic (Germania, nr 11 WTA) și , Anastasia Pavlyuchenkova (Rusia, nr. 16 WTA.

Indiferent de rezultat, Monica și-a asigurat un cec în valoare de 170,000 de dolari și 450 de puncte în clasamentul WTA, cu care va urca între primele 35 de jucătoare din lume, devenind și cea mai bine clasată jucătoare din România.

foto