UEFA Champions League: FC Basel - Oțelul! Aici nu e loc de ”io-ți dau ție, tu-mi dai mie”!

Zi istorică pentru clubul Oțelul Galați! Trupa lui Dorinel Munteanu debutează în grupele Uefa Champions League, acolo unde, dacă vrea să facă o figură frumoasă, trebuie să uite din ce mizerie fotbalistică provine.
Primul meci al gălățenilor se va disputa în Elveția, acolo unde campioana Românie va înfrunta pe FC Basel, echipa căreia Sorin Cârțu n-a putut să-i aplice mai mult
decât un picior în banca de rezerve. E adevărat că a bătut-o la Cluj cu 2-1, însă ce folos, în returi Basel a bătut cu 1-0 și a mers mai departe în EL de pe locul 3.

Haideți să vedem cum se prezintă cele două echipe înainte de duelul din această seară:

FC BASEL vs. OȚELUL GALAȚI
Echipele probabile:
FC Basel (4-4-2): Sommer; Steinhofer, Abraham, Dragovic, Joo-Ho Park; Huggel, Cabral, F.Frei, Shaqiri, A.Frei, Streller;

Oțelul (4-5-1): Grahovac; Rapa, Costin, Sarghi, Ilie; Antal, Giurgiu, Frunza, Paraschiv, Ibeh; Pena;

* În ultimele partide disputate de cele două echipe în campionatele Elveției, respectiv României, s-a înregistrat același rezultat de 0-4: Oțelul - CFR Cluj 0-4 și Servette - FC Basel 0-4! Așadar, moralul este unul ”perfect” pentru ai noștri!

* FC Basel este la cea de-a 4-a prezență în grupele Uefa Champions League, în timp ce Oțelul este debutantă.

* Singurul jucător de la Oțelul care a mai jucat în UCL este Sorin Frunză. S-a întâmplat asta în sezonul 2009-2010 când evolua la Unirea Urziceni.

Așadar, avem toate premisele ca Oțelul să piardă azi în Elveția! Cu toate acestea, sperăm la o MEGA-surpriză!

Pronostic:
foto