Românul s-a născut outsider! Halep și Dulgheru ”lovesc” din nou!

Gata! Aventura românească la US Open s-a încheiat! Știu, mai este în luptă Monica Niculescu, însă nu pentru mult timp. Ea va ieși cu siguranță mâine, atunci când va evolua cu o jucătoare aflată în mare formă, Lucie Safarova. De această dat nu mă voi mai înșela.
Dar nu despre Monica Niculescu am vrut să vorbesc, a cărei performanță este cea mai notabilă a româncelor la Flushing Meadows în 2011 (turul III), ci despre ”boacănele” pe care le-au comis Alexandra Dulgheru și Simona Halep.
După cum bine se știe, am demarat seria ”Românul s-a născut outsider”, una în care prindem în offside toate performanțele paradoxale ale românilor, indiferent de sport.
Așadar, primul outsider al zilei:

*
Alexandra Dulgheru
În primul meci o bate fără drept de apel pe câștigătoarea de la Wimbledon, Petra Kvitova (nr. 6 WTA). Logic, Alexandra a fost un outsider veritabil, iar rezultattul unul în acord cu teorema. Apoi, în turul II, Dulgheru devine favorită în meciul cu Niculescu, iar rezultatul este unul pe măsură: eșec!

* Simona Halep
Câștigătoare la Paris și finalistă la Wimbledon, Li Na pleca din postura de mega-favorită în duelul cu Halep. Din fericire, outsiderul nostru a șters pe jos cu jucătoarea din Asia, învingând-o în 2 seturi. Din păcate, în turul II, Simona a plecat ca favorită în meciul cu Suarez-Navarro, iar scenariul din meciul precedent s-a repetat.

Mâine, în turul III, vom avea: Monica Niculescu vs. Lucie Safarova (Cehia, 27 WTA)

foto