Meciul secolului sub lupă ! Luxemburg - România, 100% preview !

Se strânge lațul fraților! Nu mai există echipe mici în Europa. Toate valorile fotbalului european s-au nivelat, iar exemplele sunt multiple. În acest sens vom compara la întâmplare două echipe care se întâlnesc în această seară, România și Luxemburg. Să vedem câteva paralelisme:

- Mario Muci (ei scriu Mutsch, dar tot Muci e literar) de la luxemburghezi nu este mai slab decât Alexandru Mățel. Muci joacă la FC Sion, echipă cu 3 clase peste Astra Ploiești, acolo unde se zbate Mățel în anonimat. Așadar, este clar că din punct de vedere al defensivei ”am pus-o”!

- Luxemburghezul Rene Peters, proaspăt concediat de la o pescărie din zonă, și-a depus CV-ul la un club de puștani din zonă, Jeunesse Esch, acolo unde face furori. Atenție! În primul meci jucat la noua sa echipă, Peters a reușit să execute corect nu mai puțin de 5 aruncări de la margine, performanță încă neegalată în campionatul local. Așadar, nu văd care este diferența între acest talent înnăscut și Răzvan Cociș, jucător la o echipă de 2 lei și 45 de bani, Rostov. Păi fiți atenți, atunci când Peters reușea să bată corect 3 auturi consecutive, Cociș nici nu știa ce-i ăla offside.

- Acum vine lovitura de grație! Nu cred că există iubitor al sportului, nu neaparat al fotbalului, care să nu fi auzit de Daniel da Mota, care este, ATENȚIE TOTALĂ: Golgheterul ALL TIME al Naționalei din Luxemburg cu 2 goluri marcate în 29 de selecții. Cu o medie de 0,06 goluri pe meci, da Mota rupe norii la F91 Dudelange, acolo unde cei 36 de fani prezenți meci de meci în tribune la meciurile de acasă i-au ridicat o statuie. Ei bine, la acest capitol îi dominăm copios, întrucât al nostru briliant Bogdan Stancu are o medie mult mai bună a golurilor marcate pentru prima reprezentativă, de 0,14 goluri pe meci.

Comparațiile dintre cele două echipe ar putea continua la nesfârșit, însă având în vedere că încă ținem cu tricolorii, ne vom opri aici.

În final, un sincer și emotiv, Ai grijă România!

PS. În imagine, un talentat copil de mingi! Nu-i bai, așa au fost toți marii fotbaliști ai lumii la început!

sursa foto