Piți nu e prost! A organizat înfrângerea cu Franța pas cu pas!

Miliarde de scenarii se perpetuează prin presa din România în aceste zile legate de, vezi Doamne, tactica lui Victor Pițurcă pentru meciul cu Franța. Printre acestea: cu cine va juca în locul lui Galamaz (de parcă ăsta ar fi fotbalist), îl va menține pe Mățel (a jucat bine cu amatorii și atât) va reveni Bănel în forță (oare va reuși să centreze peste Național Arena?), va juca Bogdan Stancu (expired scrie pe el) plus multe alte bullshit-uri românești.
Ei bine, toate aceste ”tactici” sunt de prisos, întrucât Pițurcă nu a vrut niciodată să alcătuiască o echipă puternică în disputa cu Franța. De ce a făcut asta ? Simplu! El nu vrea să piardă ”pe mâna lui”
Haideți să facem o simplă recapitulare a planului diabolic dezlănțuit de ”Satana” pentru ca posibila înfrângere cu francezi să nu-i cadă în cârcă:

1. I-a eliminat pe Mutu și pe Tamaș din lot!
Chiar dacă sunt cei mai mari bețivi din istoria modernă a fotbalului românesc, Mutu și Tamaș sunt de departe cei mai valoroși jucători de care dispune România la ora actuală în străinătate. Cu ei în teren am fi avut șanse mai mari cu Franța, însă nu e loc de riscuri inutile.

2. Nu l-a luat pe Sânmărtean la lot!
Pițurcă bate șaua că vasluianul e accidentat. Ok! Să presupunem că așa e. Păi atunci de ce naiba au fost convocați Dorin Goian și Radu Ștefan, aflați exact în aceeași situație ? Chiar dacă era accidentat, Sânmărtean putea veni la lot măcar pentru meciul cu Franța. România avea nevoie de cel mai bun fotbalist din campionatul intern, însă Piți NU.

3. Suspendarea lui Torje!
Torje nu este un jucător prost și sunt sigur că nu ar fi luat acel galben niciodată DACĂ ar fi fost atenționat în prealabil. Cred că Piți a uitat. De ce ? Pentru a juca ”fără o piesă de bază”. Sunt 100% convins că dacă Piți i-ar fi zis să nu comită greșeli copilărești, Torje s-ar fi conformat.

4. Cociș va juca forever and ever titular!
Când îi pronunți numele acestui jucător trebuie să ieși din domeniul fotbalului. El s-a născut pentru orice altă ocupație, în afară de cea de jucător de fotbal. Provine din rasa altor secături fotbalistice, gen Șoavă, Ovidiu Petre sau Lovin. Oricum, vina că el apare la lot nu-i aparține.

Imaginați-vă acum titluri din presa sportivă de după România-Franța 0-3:

-”Fără cei mai valoroși fotbaliști români ai momentului, România este umilită de Benzema & compania”
-”Atât poate România lui Cociș, Moți & Ov. Petre” -”Pițurcă a făcut tot ce a putut, însă Franța nu e Luxemburg”

foto