"Moartea unui om e o tragedie, moartea a milioane de oameni...o simplă statistică"

Iosif Vissarionovici Stalin, într-un citat mai mult decât macabru, spunea despre moarte următoarele: "Moartea unui om e o tragedie, moartea a milioane de oameni reprezintă doar o statistică".
Păstrând proporțiile, Comisia de Disciplină a Ligii care a judecat cazul lui Florin Gardoș de ieri, a decis: ”Accidentare unui jucător e o tragedie, accidentarea mai multor jucători ... o simplă statistică”.

Când spun accidentarea mai multor jucători, mă refer direct la nenorocirile comise în trecut de actualul jucător al Rapidului, Dan Alexa, care a distrus carierele a doi jucători.
Primul a fost tânărul Cosmin Mocanu, jucător la Farul Constanța, care în 2001, într-un meci cu Dinamo a fost nenorocit de Dan Alexa. Când citești diagnosticul medicilor după intrarea criminală a călăului Alexa, te doare sufletul: smulgere a ligamentului colateral extern, entorsă la genunchi și smulgere a ligamentelor încrucișate și a meniscului.
Între timp, Dan Alexa s-a mutat la Poli Timișoara, însă năravul de killer nu și l-a pierdut, iar în 2007 nenorocește din nou. De această dată, victima polistului a fost Adrian Popescu de la Pandurii care a suferit o ”simplă” dublă fractura de tibie și peroneu.

Rezultatele acestor crime fotbalistice au fost următoarele:

* Cosmin Mocanu și Adrian Popescu au ieșit definitiv din fotbalul de vârf al României, ajungând niște anonimi prin ligiile inferioare
* Killer-ul Alexa a scăpat ”teafăr și nevătămat” în ambele cazuri! Comisia de Disciplină, formată probabil din slăninoși cu ceafa lată, care n-au atins mingea în toată viața lor, a decis că îngerul Dan Alexa n-a avut intenție în niciuna dintre aceste nenorociri.

Așadar, ce rost mai are să comentăm decizia de ieri a comisiilor, doar trăim în România, țara în care, cu cât ești mai prost, nemernic și mai corupt, cu atât ai mai multe șanse să te afli în frunte. Dacă Dan Alexa a comis intenționat acele nenoriciri nu putem afirma cu certitudine, însă putem afirma fără îndoială că Florin Gardoș nu-i ajunge nici măcar la degetul mic lui Alexa, atunci când vine vorba de sportivitate și comportament pe teren.

foto