Vrei fotbal ? Ia fotbal: Cupa României Bănățeana!

Ca-n basme, așa s-au jucat meciurile din șaisprezecimile Cupei României Bănățeana la fotbal, care au durat trei zile și trei nopți, precum nunțile din istorisirile lui Petre Ispirescu. Pleiada de partide a început marți, a continuat miercuri și s-a încheiat joi. Din Cupă, competiția surprizelor, n-au lipsit surprizele, de fapt bombele, dacă ne uităm cum a șters pe jos Ploieștiul cu tot Clujul.

Toate cele 16 dueluri de cinci stele verzi, în cele ce urmează:

Marți:

Oțelul vs. Oltchim Râmnicu-Vâlcea 3-1

Apocalipsa se apropie de Galați! Nu știm dacă e vorba de celebra sintagmă ”Oțelul se desființează” sau ”Oțelul va fi desființată în Champions League”, însă cert e că ceva se va întâmpla. Între timp, Dorinel și ai săi flăcăi au bătut un oraș de Liga Campionilor, care s-a prezentat la Galați cu echipa de fotbal!

Petrolul vs. Concordia Chiajna 4-1
A fost meciul unui om mic cu inimă mare, a unei legende, a unui puști dezorientat de societatea modernă pe nume Nicolae Mitea! Ei bine, viitorul-trecut fost jucător de națională a dat un gol cât un sezon. Minunea s-a produs în minutul 83, atunci când Nicky a înscris frumos, pe jos, primul, și probabil ultimul său gol pentru Petrolul! Cam atât despre acest meci, unul în care Chiajna a dovedit că n-are ce căuta pe un teren de fotbal de Liga1.

FC Brașov vs. FCM Bacău 2-0
Cine are bătrâni să-i țină în lot până la pensie, că tinerii din ziua de azi sunt loaze! Iată o zicală care se potrivește și atunci când vorbim de FC Brașov, o echipă care stă în Mugurel PELE Buga!

Gaz Metan Severin vs. CS Mioveni 6-3 după unșpe metrii (2-2 dp)
Show total ala Turnu Severin, acolo unde echipa cu cel mai lung nume din istoria fotbalului, Gaz Metan CFR Craiova Turnu Severin a ținut piept uneia dintre cele mai slabe echipe din istoria Ligii 1, CS Mioveni. Mai interesant la acest meci a fost raportul cartonașelor roșii: 2-1 pentru gazde. Printre cei eliminați s-au numărat două legende ale fotbalului mic și foarte mic: Olah și Naidin!

Miercuri:

Pandurii vs. Vișina Nouă 5-0
Un rezultat onorabil scos de Vișina Nouă, în fața unei echipe a Pandurilor care a șters pe jos cu Steaua în ultima etapă din Liga 1.

Dunărea Galați vs. Sportul 1-0
Cică Sportul se menajează pentru campionat! Da, dar pentru ce în campionat? Pentru o nouă retrogradare ?

CS Brăila vs. Gaz Metan Mediaș 0-1
Cu o echipă alcătuită în proporție de 80% din rezerve, echipa lui Pustai a scos un obosit 1-0 în fața unei echipe harnice, dar fără nicio valoare în lot!

Voința Sibiu vs. CS Otopeni 3-4
N-a fost ca la teatru, ci ca la penalty-uri, pentru că așa s-au calificat băieții cu aeroportul în optimile de finală. Sibiu se pregătește de rămânerea în Liga 1, sau cel puțin speră!

Astra II vs. U Cluj 1-0
De râs, așa a fost echipa lui Ionuț Badea în confruntarea cu echipa de copii a clubului Astra Ploiești. A fost exact aceeași rușine pe care a pățit-o Steaua în 2005, atunci când a fost eliminată de echipa a doua a Rapidului.

Poli Timișoara vs. Ceahlăul 2-0
Timișoara este o echipă cu trei clase peste amărâții de la Ceahlăul Piatra Neamț. Fără să forțeze, Poli a bătut clar cu 2-0 și așteaptă acum o nouă victimă cu ”nume”.

Rapid vs. Juventus 4-1
Meci clar de 1 solist în Giulești, acolo unde Rapidul revine după atâta cald și soare. Pentru cât timp, nu se știe!

Astra vs. CFR Cluj 1-0
Dacă Astra ar mai avea un club, ceva de genul FC Orfanii Ploiești, și aceștia ar fi calificați în Cupa României, probabil că și ei s-ar fi calificat mai departe, și tot în dauna unei echipe din cluj.

Joi:

FCM Tg. Mureș vs. Viitorul Constanța 1-0
Românul s-a născut ratangiu, chiar dacă maternintatea a fost la Constanța sau Tg. Mureș. S-a ratat incredibil în acest meci: din careu, din afara lui, de pe linie, din careul de 6m, din poartă etc. Noroc cu Ilyeș, un monstru sacru!

FC Vaslui vs. Voința Livezile 8-0
Meciul nu s-a televizat, însă dacă privim evoluția scorului între 4-0 și 8-0, putem sesiza faptul că s-a jucat cu 2 mingi pe teren. Numai așa se pot explica cele 4 goluri marcate de vasluieni în 5 minute!

Steaua vs. Sănătatea Cluj 4-0
Să mai termine criticii Stelei pentru că echipa din (ex)Ghencea n-a murit, ci s-a pregătit asiduu de meciul de ieri cu Sănătatea. Pregătirea a dat roade, și, deși a înfruntat o echipă extrem de experimentată, a cărei medii de vârstă s-a ridicat la 40-50 de ani, Steaua s-a concentrat și s-a impus clar și sec cu 4-0!

Dinamo vs. Luceafărul Oradea 1-0
Câinii au făcut economie în acest meci de cupă, pe care l-au câștigat cu destule emoții, scor 1-0. Oricum, dacă Borcea va fi întrebat de prestația palidă a echipei, vom afla că trupa din Ștefan cel Mare se pregătește de finala cupei.

PS. Acest articol NU este un pamflet...fotbalul românesc e un pamflet!

foto