Dacă CFR Cluj e ”campioana blaturilor”, FC Vaslui e ”campioana ipocriziei”!

Faptul că CFR Cluj este campioana neîncoronată a blaturilor din România, depășind clar în ultimele sezoane Gloria ”defunctului” (dpdv fotbalistic) Jean Pădureanu, ar trebui să fie un lucru unanim acceptat de orice fan al fotbalului. În această găleată, a celor care care recunosc măgările clujenilor, îi includ și pe fanii echipei din Gruia, care, deși la prima vedere neagă rușinile comise de idoli, în mintea lor acceptă ideea că echipa nefanion a orașului Cluj este cea mai puțin curată, ca să nu zic murdară, echipă din ultimii ani.

Mizerii favorabile CFR-ului
s-au comis și în meciul de luni, câștigat 2-0 cu Vaslui, când brigada de arbitrii condusă de cavalerul cu cele mai astronomice pile din CCA-ul românesc, Augustus Constantin, a dus cele trei puncte în Gruia fără pic de jenă.
Odată ce prostia (sau hoția) a fost comisă, n-a mai fost decât un pas până la scandal. Bineînțeles, avalanșa de acuzații a venit dinspre Moldova.
Hizo a turbat încă de la 0-0, când a și fost trimis în tribune. Imediat a venit și rândul ”atârnătorului” Constantin Zotta, care, în stilu-i caracteristic, a dat verdictul: ”CFR, campioană!” (oare îl vom vedea anul viitor la Cluj?!)
Show-ul s-a încheiat, așa cum îi stă bine unui spectacolde gală, cu ”noua omidă” a fotbalului românesc, Adrian Porumboiu, care i-a băgat și i-a scos pe clujeni în toate mizeriile posibile.

Probabil că această ceată țeapănă de flăcăi moldoveni are dreptate, însă această dreptate este oarecum umbrită de trecutul extrem de apropiat. Acest trecut se numește Robert Dumitru, un om la gătul căruia, în urma greșelii lui cu Dinamo din etapa trecută, n-a sărit nici Porumboiu, nici Zotta și nici dulăul Hizo. Da, e adevărat că Dumitru a greșit în favoarea vasluienilor, însă acești indivizi se prezintă ca susținători ai dreptății, fapt pentru care ar trebui să ceară și excluderea lui Robert, nu doar a lui Augustus.

Din păcate pentru credibilitatea lor, prin această imparțialitate ei nu fac decât să devină niște persoane mânate de interese meschine, sau, dacă vreți, niște câini care latră a pagubă în această lume de rahat a fotbalului românesc.

foto