Microbismele etapei a 6-a! Provincia face preș Bucureștiul!

Am avut una dintre cele mai frumoase etape din acest debut de sezon 2011-2012. Steaua, Dinamo au fost din nou în nota penibilă din sezonul trecut, Rapidul s-a chinuit cu FC Brașov, în timp ce Sportul încearcă să ne spună că urmează Liga2 (pe hărtie). În rest, nimic de semnalat, în afară de teatrul ieftin de la Galați, acolo unde campionii au arătat lumii întregi că au onoare, și și-au plătit datoria către CFR Clujul dătător de puncte din sezonul trecut.
Haideți să dăm drumul brieffing-ului:

FCM Tg. Mureș vs. Astra 2-2
Un meci foarte frumos, între două echipe care merită să joace în Liga 1, s-a încheiat după 100 minute de joc cu o remiză tristă. Spun tristă atunci când mă gândesc la clipele de groază prin care au trecut cei de la FCM la accidentarea extrem de gravă a jucătorului Astfei.

Oțelul vs. CFR Cluj 0-4, exact ca la teatru!
Mulți m-au atacat (și mă bucur) cu argumente de genul: Oțelul nu e în formă în acest sezon, Oțelul a pierdut acolo, și acolo și dincolo etc. Toți aceștia uită câteva lucruri: Niciun blat nu seamănă cu altul, CFR nu joacă nimic de 3-4 etape (cu Sportul a fost arbitrajul și nu valoare la avcel 6-1) iar blatul din campionatul trecut a fost unul ireproșabil, dar penibil!

Rapid vs. FC Brașov 1-1
A fost un meci decis în proporție de 90% de decizia arbitrului Ovidiu Hațegan de a nu-l elimina pe jucătorul Brașovului Bruno Madeira, care l-a rupt în două pe Ciprian Deac. Rapidiștii acuză o eventuală hoție, însă sunt sigur că a fost doar prostie! Na, că mi-a ieșit și rima!

Gaz Metan vs. Steaua 3-0
Dacă s-ar fi jucat box la Mediaș, probabil că Meme Stoica ar fi aruncat două sute de kile de prosoape în teren la golul de 3-0 marcat de Cristi Bud. Oricum, multe nu sunt de spus despre acest meci, decât un cât se poate de clar: JOS PĂLĂRIA DOMNU' PUSTAI! Ai arătat încă odată că bunul simț și seriozitate pot crea o echipă de nota 10 la Mediaș!

Sportul vs. Voința Sibiu 2-2
Contrar tuturor așteptărilor, în Regie am văzut un meci extrem de plăcut ochiului, cu două echipe din subsol care au jucat un fotbal deschis, cu multe ocazii și cu 4 goluri. Evoluția scorului denotă tensiunea: 0-1, 1-1, 1-2, 2-2!

U Cluj vs. Concordia Chiajna 1-1
Clujenii au reușit un lucru incredibil: acela de a pierde două puncte într-un meci jucat cu ”nimeni”. Cam așa s-au comportat cei de la Concordia până la faza golului de 1-1.

FC Vaslui vs. Dinamo 3-1
A fost un meci în care s-a văzut clar faptul că Dinamo este un lider de conjunctură, iar zilele lor acolo în frunte sunt numărate. Este de remarcat penibilitatea celor din conducere care acuză arbitrajul, uitând de hoția lui Colțescu de la Mediaș. Asta e, la așa caractere, așa reacții.

Petrolul vs. Ceahlăul 0-1
Vrem nu vrem, Chiatra Niamț joacă fotbal, cel puțin în ultimele două etape, cu Rapid și ieri cu Petrolul. Păcat, Petrolului i-ar fi prins bine 3 puncte.

Pandurii vs. CS. Mioveni 5-1
Am mai spus: Petre Grigoraș, un antrenor de clasă din Liga 1. Trăim în România, așa că nu ăl vede nimeni.

foto