Gaz Metan - Steaua 3-0! Unde e surpriza ?

Fie că deschizi televizorul, citești un ziar online sau asculți la radio, auzi aceleași formulări: ”Bombă la Mediaș/ Surpriză de proporții pe Târnava Mare/ Buturuga Gaz Metan doboară titanul Steaua” plus multe alte construcții poetice de acest gen. La prima vedere lucrurile par a fi în regulă, întrucât, vrem nu vrem Steaua este un nume uriaș în comparație cu Gaz Metan Mediaș. Cu toate acestea, se naște și o întrebare logică: este Steaua și o echipă mai bună decât trupa lui Cristi Pustai, și nu doar un nume pe care s-a așternut praful ? Răspunsul este unul cât se poate de simplu și de scurt: NU!

În primul rând, banca tehnică a Stelei este mult sub cea a celor de la Gaz Metan Mediaș. Nu există termen de comparație între Cristi Pustai și Ronny Levy. Medieșeanul a reușit să pună pe picioare o echipă alcătuită din jucători necunoscuți, alături de care, contrar tuturor așteptărilor, a ajuns până în play-off-ul Europa League. De partea cealaltă, Levy, cu un lot teoretic mai valoros nu reușeste să închege o echipă care să lege mai mult de 4-5 pase pe repriză. Da, s-au calificat în grupele Europa League, însă între CSKA Sofia și FSV Mainz (echipa eliminată de Gaz Metan) este o diferență enormă de valoare.

Dacă e să privim cei 14 jucători steliști care au fost umiliți azi de Gaz Metan, nu putem decât să spunem că Steaua ar fi o echipă foarte bună dacă nu ar avea și câțiva jucători fără nicio legătură cu fotbalul. Primul este acest Cristi Tănase. După ce Naționala României a evoluat în dubla cu Luxemburg și Franța în 8 oameni (aici punem la un loc și existența unui individ Cociș), iată că nici Steaua nu stă mult mai bine. Mulți îl văd pe Tănase ca un jucător talentat, care are nevoie de timp pentru a ajunge la o formă adecvată cu pretențiile Stelei. Ei bine, NU, Tănase NU are pic de talent! Acest jucător este născut pentru orice altceva dar nu pentru fotbal. După evoluția DEZASTRUOASĂ de la echipa națională, acesta a revenit la Steaua, acolo unde a vrut să ne arate că dispune de și mai multe slăbiciuni. Am văzut la Mediaș: driblinguri ratate precum un amator, simulări penibile și șuturi în peluze. Apoi, un alt jucător care nu are ce căuta la o echipă din primele 10, este acest Raul Rusescu. Spre deosebire de Tănase, care este un indolent de joasă speță, Rusescu muncește. Singurul lui minus este că s-a născut fără niciun gram de talent.

Legat de ceilalți jucători, aceștia au talent, unii mai mult alții mai puțin, însă nu are cine să le ordoneze aceste calități. De exemplu, Florin Gardoș, de departe cel mai bun fundaș central din lotul Stelei nu are loc în echipă. De ce oare ? Nici Levy și nici ”mai marii” nu ne pot lămuri.
Revenind în încheiere la meciul de azi, nu putem decât să spunem că trupa lui Cristi Pustai a învins clar, meritat și logic o echipă Steaua fără aripi (Tănase și Rusescu jucători în minus) și cu multă, foartă multă dezorganizare tactică.

Așadar, stimați prieteni, unde este surpriza în acest Gaz Metan - Steaua 3-0 ?


foto