Steaua vs. U Cluj 2-1! Concluzia: CSKA pornește ca favorită!

În 1962, pe stadionul lui Dinamo, U Cluj învingea pentru ultima Steaua într-un meci considerat în deplasare pentru ardeleni. La o jumătate de secol distanță, studenții erau favoriți să repete istoria și culmea, tot pe un stadion ”străin” Stelei, cel al Astrei de la Ploiești.
Începutul de meci din această seară anunța o nouă partidă de senzație a echipei lui Ionuț Badea, cu 3 ocazii imense în primele 6 minute. Din păcate pentru ardelenii lui Niculescu, doar 6 minute au evoluat în prima repriză.
De partea cealaltă, Steaua, o echipă absolut dezordonată, a marcat un gol norocos prin Costea, iar apoi a preferat un joc anemic, departe de poarta lui Tătărușanu.
Repriza secundă nu a fost cu mult mai diferită, Steaua marcând din nou un gol întâmplător, iar U jucând din nou foarte puțin, cam 15 minute cu indulgență.

Concluziile meciului:


- Steaua a meritat victoria, în ciuda evoluției ”nedemne” de pretențiile celui de sus
- U Cluj a fost mult prea fricoasă; cu mai mult curaj pe faza ofensivă ar fi putut scoate un egal
- Tănase ar trebui scos nu numai din primul 11, dar și din lotul Stelei pentru vreo 2 ani de zile; Bănel la fel, însă păstrat rezervă neutilizată.
- Arbitrajul lui Deaconu a fost ok, deși ar fi putut acorda un penalty pentru Steaua. Legat de faza cu Adrian Cristea, n-a fost penalty, ex-dinamovistul simulând clar ca lumina zilei. A spus-o asta expresia feței sale, una de găină plouată.
- Nu am văzut încă niciun meci al celor de la CSKA, însă e clar că duelul de joi va pleca cel puțin de la 50 vs 50% șanse de calificare și nicidecum cu Steaua favorită.

foto