Microbismele etapei a 3-a! Bucureștiul obosit ia fața Clujului neinspirat!

De pe vremea lui Oli I Cuceritorul clasamentul Ligii I nu le-a mai găsit pe Steaua și Dinamo pe primele două locuri ale campionatului. Asta se datorează în principal Gazului Metan din Mediaș, cea mai frumoasă echipă din România din ultimii 2-3 ani, care a pus la respect ”gloata” de vedete a CFR-ului, respectiv fricii celor de la U Cluj, care s-au temut mult prea mult de o Steaua nesudată.

Să vedem acum toate meciurile punct cu punct:

CS Mioveni vs. Astra 0-1
Șumudică s-a întors! Nu, nu cu fundul la camerele de luat vederi, ci pe banca celor de la Astra, iar acest lucru s-a văzut pe tabelă. De partea cealaltă, Ionuț Popa încă n-a înțeles că fotbalul are nevoie și de fotbaliști, nu numai de vedete expirate.

CFR Cluj vs. Gaz Metan 0-2
Fie că joacă cu Eric și Pârvulescu, cu rezervele celor doi sau cu rezervele rezervelor celor doi, Gaz Metan joacă fotbal. Acest lucru este datorat măiestriei de antrenor a mult prea puțin mediatizatului Cristi Pustai. Una peste alta, iată că deși au avut în față liderul din Bundesliga (FSV Mainz) sau bestia de la CFR (Jorge Costa), medieșenii au ținut mereu fruntea sus.

Dinamo vs. Pandurii 2-0
Acest meci ne-a demonstrat că arbitrii români, atunci când nu fură, sunt pur și simplu proști. În categoria a doua îl putem include fără prea mari probleme și pe domnul cavaler Illyeș, care a distrus acest meci.

Petrolul vs. Rapid 0-1
Era timp ca lucrurile să se pună la punct în ceea ce privește echipa lui Răchită, una cu inimă mare, însă limitată din punct de vedere valoric. Este greu să emiți pretenții cu jucători aproape de a doua bătrânețe, precum Fl. Dumitru sau Pompiliu Stoica. Dincolo, Rapidul gâfâie, și numai pilula de inteligență a altui bătrân cu acte în regulă, Daniel Pancu, i-a înzestrat cu 3 puncte de aur.

Condordia vs. FC Vaslui 0-3
Un meci trist între două echipe și mai triste, la finalul căruia au triumfat cei din tabăra care are și 3-4 fotbaliști în echipă. Oricum, Sparta Praga este deja calificată în grupele Europa League.

Ceahlăul vs. Oțelul 0-2
De multe ori stai și te întrebi cum naiba au câștigat gălățenii titlul ? Răspunsul e simplu și nu mai are rost să-l dezgropăm acum. În fine, cert e că la Piatra Neamț s-a oferit gratis un somnifer tuturor spectatorilor, în speță meciul în sine.

Steaua vs. U Cluj 2-1
Unii n-au jucat pentru că nu sunt ”legați”, iar alții n-au prea îndrăznit. Câștig de cauză au avut ”nelegații” fără casă.

Primăria Sibiu vs. Primăria Târgu Mureș 1-1
Sau Voința Sibiu – FCM Târgu Mureș, un meci în care sibienii au arătat că fotbalul te răsplătește și atunci când joci simplu. Au fost răsplătiți cu Steaua, cu Astra, iar acum, în înferioritate numerică, au scos un punct URIAȘ și cu ”vedetele” lui Sabău.

FC Brașov vs. Sportul 1-0
A fost de departe cel mai frumos meci al etapei, în care am avut două echipe frumoase ale campionatului. Până la urmă s-a impus echipa mai pragmatică. Sportul, ca de obicei, continuă să fie o echipă spectaculoasă, dar puerilă.

foto