Steaua - Mioveni 4-0, Gaz Metan - Dinamo 0-5! Unde naiba e surpriza!

Peste tot prin presă curg râuri de titluri care ridică în slăvi prestațiile pe care le-au avut ieri Steaua și Dinamo. Așa cum bine știm, primii au bătut la Constanța pe CS Mioveni cu 4-0, în timp ce egala lui Varazdin din Europa League a șters pe jos cu echipa lui Pustai chiar la Mediaș, scor 5-0.

Luându-le pe rând, observăm cum Steaua este deja văzută ca o practicantă înnăscută de tikitaka, după un meci pe care l-au jucat în compania unei echipe din Mioveni, care, îmi cer scuze pentru cei de acolo, nu reprezintă decât o formație de jucători al căror termen de valabilitate a expirat.

Singurul argint viu, Ionuț Popa, nu poate face din praf bici și să mai și facă puncte în Liga 1. Iată ce jucători propune echipa care a vrut să încurce Steaua: Nicolae Dică, full de talent dar nicidecum un lider de echipă sau un motor în teren; Rică Neaga, ”retras” din fotbal de 4-5 ani; Mihai Dina, ăsta niciodată nu a fost fotbalist; Andrei Mărgăritescu, o măsea stricată de la Dinamo; Leonard Naidin, alt jucător lipsit de elementul numit talent.

Așadar, haideți să așteptăm meciul Steaua vs. U Cluj pentru a schița măcar un verdict asupra jocului prestat de trupa de ”5 stele” a lui Ronny Levy.

De partea cealaltă, Dinamo s-a umflat în pene după o victorie categorică la Mediaș, scor 5-0, cu un Gaz Metan la pâmănt din toate punctele de vedere. Multă lume uită că succesul alb-roșilor s-a datorat și mârlăniei de care a dat dovadă această ființă din fotbalul românesc numită Sebastian Colțescu. Acest individ, care în loc de ospătar s-a făcut arbitru, a dat un penalty extrem de ușor pentru Dinamo și, parca asta n-ar fi fost de ajuns, l-a și eliminat pe fundașul Radu Zaharia. Din acest moment, meciul Gaz Metan - Dinamo s-a încheiat. Dinamo a marcat din penalty, iar ulterior s-a distrat cu echipa lui Cristi Pustai, marcând alte 4 goluri ca la antrenament.

Revenind la omul în negru cu fluier, probabil că vă amintiți de sezonul 2008-2009, atunci când într-un meci Gaz Metan - FC Brașov, Colțescu a comis una dintre cele mai mari mârlănii din istoria fotbalului modern, neacordând 4 penalty-uri clare pentru trupa lui Pustai. Ei bine, aseară a dat unul foarte ușor (inexistent aș zice eu) pentru Dinamo și astfel a demonstrat că revenirea lui în arbitraj (omul fiind retras o perioadă cu probleme psihice) a fost o decize proastă.

În ciuda prestației lui Colțescu, cred că Dinamo n-ar fi avut nicio problemă în a se impune în meciul de la Mediaș întrucât au fost echipa mai bună și 11 la 11. În ciuda acestui fapt, de aici și până la a declara că Dinamo e echipa momentului e cale lungă. Să nu uităm că pe lângă eliminarea lui Zaharia, Gaz Metan a jucat și fără cei mai importanți oameni din sezonul trecut, Eric și Pârvulescu și pe deasupra mai veneau și după un ritm infernal de calendar, cu 1 meci la fiecare 3 zile.

Dacă Dinamo este întradevăr o echipă de top vom vedea în meciul de joi cu Varteks Varazdin, atunci când trupa lui Ciobotariu va trebui să arate că meciul din tur (2-2) a fost doar un accident.

foto